Košarka

VIDEO: Važne trice Šarića u pobjedi Sixersa u Minneapolisu, Benderu 21 minuta u porazu Sunsa

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2017.
VIDEO: Važne trice Šarića u pobjedi Sixersa u Minneapolisu, Benderu 21 minuta u porazu Sunsa
Foto: EPA

Dario Šarić, Dragan Bender i Ante Žižić dobili su minutažu noćas u NBA ligi, a najbolji dojam ostavio je Šarić koji je pomogao Sixersima na putu do pobjede kod Minnesote...

Philadelphia je upisala gostujuću pobjedu protiv Minnesote 118:112 nakon produžetka uz dobar nastup Darija Šarića koji je uz Bena Simmonsa imao najveću minutažu kod Sixersa.

Pobjedu Philadelphiji donio je Joel Embiid koji je ubacio dva slobodna bacanja 14 sekundi prije kraja za 100:100 i produžetak, a onda je povezao sedam poena u dodatnih pet minuta te odvojio Sixerse i osigurao im pobjedu. Tako je Philadelphia prekinula niz od četiri uzastopna poraza i stigla do bitne pobjede.

U završnici regularnog dijela i Dario Šarić pružio je svoj doprinos, pogodio je dvije vrlo važne trice i sudjelovao u preokretu Sixersa koji su tri minute prije kraja zaostajali šest poena.

Šarić je igrao 40 minuta i ubacio 14 poena (2/2 za dva, 3/8 za tri) uz osam skokova i tri asistencije, Embiid je upisao 28 poena uz 12 skokova i osam asistencija, a JJ Redick 26 poena. Kod poraženih Jimmy Butler ubacio je 28 poena uz šest skokova, Andrew Wiggins 20 poena uz sedam skokova, Karl-Anthony Towns 19 poena uz 16 skokova, a Taj Gibson uhvatio je 12 skokova.

Sacramento Kingsi bili su bolji od Phoenix Sunse koje su svladali 99:92. Odluka je pala u posljednjoj četvrtini kada je Zach Randolph preuzeo odgovornost i ubacio 11 poena u tom razdoblju.

George Hill predvodio je Kingse s 18 poena i sedam skokova, a Randolph je dodao 17 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Sunsa TJ Warren ubacio je 18 poena uz pet skokova, Mike James dodao je 17 poena i pet asistencija, Tyson Chandler deset skokova, a Dragan Bender za 21 minutu osam poena (1/1 za dva, 2/6 za tri) uz sedam skokova.

Cleveland Cavaliersi nisu imali nikakvih problema protiv Atlanta Hawksa i upisali su pobjedu 123:114. Nije bilo Dwyanea Wadea, ali zato se vratio Tristan Thompson i odradio prve minute nakon dugo vremena.

Vrlo brzo Cavsi su usmjerili utakmicu na svoju stranu i već do posljednje dionice stvorili visoku prednost. Tu je Atlanta uspjela tek malo smanjiti visok zaostatak, ali ne i zaprijetiti preokretom.

LeBron James briljirao je kod domaćina s 25 poena, izjednačenim osobnim rekordom od 17 asistencija te sedam skokova. Kyle Korver dodao je 19 poena (6/9 trica), a Kevin Love 17 poena uz 12 skokova. Ante Žižić dobio je tri minute i ubacio dva poena (1/2) uz dva skoka.

Kod Hawksa Taurean Prince ubacio je 24 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Kent Bazemore dodao je 20 poena (6/10 trica), osam skokova i pet asistencija.

Kawhi Leonard vratio se na parket, ali San Antonio Spursi nisu uspjeli doći do pobjede protiv Dallas Mavericksa. JJ Barea najzaslužniji je za slavlje domaćina koji je u posljednjoj četvrtini okrenuo rezultat i svladao Popovichevu momčad.

Leonard je propustio dosadašnjih 27 utakmica i neko vrijeme bit će na ograničenoj minutaži pa je tako i u ovom susretu na parketu proveo 16 minuta za vrijeme kojih je ubacio 13 poena i uhvatio šest skokova.

LaMarcus Aldridge ponovno je bio najučinkovitiji kod Spursa s 23 poena i 13 skokova dok je Rudy Gay dodao 21 poen i pet skokova. Kod Dallasa Harrison Barnes ubacio je 17 poena uz šest skokova, a po 16 su dodali Yogi Ferrell (osam skokova), Wesley Matthews (pet skokova) i Barea (šest skokova, šest asistencija). Dwight Powell upisao je 12 poena i 12 skokova.

Brooklyn Netsi još uvijek čekaju na nastup Jahlila Okafora i Nika Stauskasa koji se tek uhodavaju s momčadi, a noćas su upisali pobjedu protiv Washington Wizardsa koje su svladali sa 103:98.

Čovjek odluke bio je Allen Crabbe koji je imao šuterski vrlo lošu večer, ali ubacio je ključnu tricu koja je Netsima donijela vodstvo 100:98 nakon čega su domaćini s linije slobodnih bacanja dovršili posao.

Po 16 poena kod Netsa upisali su Rondae Hollis-Jefferson (12 skokova) i Caris LeVert (osam asistencija) dok je Spencer Dinwiddie dodao 11 poena, šest skokova i 12 asistencija. Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 28 poena, a Kelly Oubre 12 poena uz devet skokova.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu, Detroit Pistonsi su u slobodnom padu. Upisali su sedmi uzastopni poraz i to vrlo visok na svom parketu protiv Denver Nuggetsa koji su ponovno nastupili bez Nikole Jokića i Paula Millsapa.

Ništa nije polazilo domaćinu za rukom, starteri su šuterski bili neraspoloženi i Nuggetsi su lakoćom stvorili visoku prednost i u konačnici slavili.

"Ovo je bio iznimno loš nastup i jedan od najružnijih poraza u mojoj trenerskoj karijeri, a imam oko 850 utakmica u nogama", razočaran je bio Stan van Gundy.

Pobjednika su predvodili Jamal Murray s 28 poena, Trey Lyles s 20 poena, Mason Plumlee s deset poena i 13 skokova te Will Barton s deset asistencija. Kod Pistonsa Langston Galloway ubacio je 18 poena, Boban Marjanović 14, a Andre Drummond uhvatio je deset skokova.

New York Knicksi su u produžetku stigli do pobjede protiv Los Angeles Lakersa 113:109. Ivica Zubac kod Lakersa nije dobio priliku.

Knicksi su imali vodstvo uoči same završnice, ali onda je Kyle Kuzma ubacio tricu za 99:99, imali su domaćini još jedan napad, no Kristaps Porzingis nije pogodio za pobjedu. Ipak u produžetku je New York bio bolji i slavio.

Porzingis je susret završio s 37 poena, 11 skokova i pet blokada, Enes Kanter je dodao 14 poena i 11 skokova, a Jarrett Jack deset asistencija. Kod Lakersa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 24 poena, a Kyle Kuzma 19 uz šest skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 112:118 produžetak
Sacramento Kings - Phoenix Suns 99:92
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 123:114
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 95:89
Brooklyn Nets - Washington Wizards 103:98
Detroit Pistons - Denver Nuggets 84:103
New York Knicks - Los Angeles Lakers 113:109 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!