Košarka

Cedevitina serija prekinuta u Španjolskoj, Andorra upisala važnu pobjedu

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2017.
Cedevitina serija prekinuta u Španjolskoj, Andorra upisala važnu pobjedu
Foto: FaH

Cedevita je imala priliku pobjedom protiv Andorre osigurati prolaz u sljedeću fazu natjecanja, ali domaćin je ipak bio uspješniji. Španjolci su slavili 78:71 i tako stigli do treće pobjede u skupini...

U osmom kolu skupine A Cedevita je poražena u gostima kod Morabanc Andorre 78:71. Pobjeda je mogla Cedeviti osigurati mjesto u sljedećoj rundi natjecanja, ali i s ovim porazom hrvatski prvak i dalje ima dobre šanse za hvatanje jedne od prve četiri pozicije.

U sljedećem kolu ide u goste Uniksu, pa čak i ako tamo izgubi, u posljednjem kolu u Zagrebu dočekuje posljednjeplasirani Paris Levallois gdje će imati prilične šanse za pobjedu. Glavni konkurenti Fiat Torino i Morabanc Andorra imat će znatno teže protivnike Darušafaku i Uniks.

U Španjolskoj je bilo očekivano puno teže nego s ovim protivnikom u Zagrebu. U prvom susretu Cedevita je pregazila Morabanc Andorru s 91:73, ali ovdje nije išlo, domaćin je nametnuo svoj način igre i odnio je pobjedu.

Samo u početnim minutama u prvom poluvremenu Cedevita je bila u prednosti. Nakon toga Andorra je povela i do odlaska na odmor nije ispuštala vodstvo iako je dopustila Cedeviti povratak na samo poen zaostatka nakon što je vodila 34:26.

U drugom dijelu Cedevita je uspjela u nekoliko navrata doći do vodstva, ali serijom 8:1 u završnici treće dionice domaćin je stigao do vodstva 58:53.

S tim rezultatom ušlo se u zadnju četvrtinu gdje je kobna bila crna rupa sredinom dionice kada je Andorra serijom 11:2 pobjegla na 74:60 i do kraja susreta više nije bilo nikakvih dvojbi.

U domaćem sastavu Jaka Blažič upisao je 15 poena, a Jaime Fernandez 12. Kod Cedevite Will Cherry bio je na 15 poena dok je Džanan Musa dodao je 12 poena i pet skokova.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Uniks Kazan75:79Darüssafaka Tekfen
MoraBanc Andorra78:71Cedevita
Fiat Torino92:86Paris Levallois
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!