Košarka

Eurokup: Darušafaka slavila u Rusiji, odlični Eriksson donio pobjedu Gran Canariji

Sportnet • srijeda, 13.12.2017.
Eurokup: Darušafaka slavila u Rusiji, odlični Eriksson donio pobjedu Gran Canariji
Foto: FaH

Nakon odigranog 8. kola, još je puno mjesta ostalo u sljedećoj fazi i očekuju nas iznimno zanimljiva posljednja dva kola. Najzanimljivije će svakako biti u skupini D gdje još nitko nije osigurano prolazak dalje...

PIŠE: Jan Šneler

U skupini A, još uvijek se svi nadaju prolazu u sljedeću fazu natjecanja te teoretski prije odigravanja 8. kola i francuski Levallois je mogao proći. Darušafaka i Uniks su već osigurali prolaz dalje, tako da je danas njihov dvoboj bio više stvar prestiža i eventualno želje u koju bi skupinu Top 16 htjeli ući.

U takvoj utakmici vidjeli smo svega. Uniks je imao veliko vodstvo od 13 koševa na kraju prve četvrtine. Općenito, Darušafaka nije vodila 30 minuta utakmice. I nakon poluvremena, Uniks je vodio s dvoznamenkastom prednošću. U 26. minuti bilo je 55:42 za Ruse. Međutim, u posljednju četvrtinu igrači Uniksa kao da nisu ušli te su nakon lošeg odrađivanja kraja trećeg dijela, četvrti odradili još gore.

Darušafaka je osjetila šansu za pobjedu, konstantno vodila i održavala čak i minimalnu razliku, na kraju slavila sa 79:75 i dva kola prije kraja potvrdila prvo mjesto u skupini. Za goste inspiriran je bio Wilbekin s 19 koševa i pet asistencija, dok je kod poražene ruske momčadi, Lasme zabio 18 poena.

U istoj skupini, Torino je svladao posrnuli francuski Levallois koji je ispao iz daljnjeg natjecanja. Niti ova utakmica nije prošla bez velikih amplituda. Torino je naime dobio prvu dionicu s 31:14, da bi u drugoj malo posustao, ali svejedno na poluvremenu zadržao pristojnih 13 koševa prednosti. Izdržali su Talijani i treću četvrtinu, da bi onda pred sam kraj utakmice gosti došli na svega dva poena razlike i doveli u pitanje cjelokupni trud Torina.

Ipak, domaći su uspjeli iskontrolirati utakmicu i spasiti se od velike sramote pobijedivši 92:86. Iskusni Saša Vujačić postigao je za domaću momčad 17 koševa, dok je kod Levalloisa, jedan drugi veteran i bivša NBA zvijezda, Boris Diaw upisao 23 poena i osam skokova.

Napeto je bilo u Reggio Emiliji gdje su Reggiana i Lietkabelis direktno odlučivali o putniku u daljnju fazu. Vrlo je komplicirana situacija u skupini B te su ovakve utakmice iznimno važne za daljnju računicu. Ipak, treba reći kako je Reggiani ova utakmica bila iznimno važna jer bi im omogućila bodovnu prednost pred Lietkabelis i Galatasarayem.

Utakmica je bila vrlo neizvjesna i momčadi su se često mijenjale u vodstvu tako da je teško bilo prognozirati tko će na kraju slaviti. Ipak, ogromnu priliku imali su domaći jer su svega dvije i pol minute do kraja imali prednost 71:66. Do kraja regularnog dijela, zabili su svega jedan poen a gosti šest te se otišlo u dodatnih pet minuta u kojem je Lietkabelis bila kvalitetnija momčad i slavila s 85:82.

Kod gostiju najbolji je bio veteran, 39-godišnji Kšištof Lavrinovič s 18 koševa i pet skokova, dok je Reggianu predvodio hrvatskoj publici poznat Della Valle s 20 koševa.

U skupini C, Lokomotiv nastavlja seriju bez poraza te je ovog puta pao i Lietuvos Rytas. Završilo je 77:68 za Ruse a obje ekipe prolaze dalje u sljedeći krug. U dvoboju začelja, Bilbao je u Beogradu slavio protiv Partizana s 83:67. Bilbao se, premda je slavio, također oprostio od sljedeće faze.

U skupini D, Trento je u gostima slavio kod Tofasa 91:79 te u potpunosti zakomplicirao skupinu. Trenutno Lyon i Gran Canaria imaju omjer 5-3, dok Trento, Zenit i Tofas imaju 4-4. Gran Canaria je u posljednjim minutama slavila protiv Ulma 97:84 i tako poprilično popravila vlastitu situaciju prije posljednja dva susreta. Posebno inspiriran bio je u redovima domaćih Eriksson s 26 poena uz šest pogođenih trica.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Uniks Kazan75:79Darüssafaka Tekfen
MoraBanc Andorra78:71Cedevita
Fiat Torino92:86Paris Levallois
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!