Košarka

VIDEO: Utakmica sezone Marija Hezonje, Bogdanović dobar u porazu Pacersa

Branimir Korać • četvrtak, 14.12.2017.
VIDEO: Utakmica sezone Marija Hezonje, Bogdanović dobar u porazu Pacersa
Foto: EPA

Mario Hezonja i Bojan Bogdanović upisali su zapažene nastupe, ali njihove momčadi nisu uspjele slaviti. Hezonja je bio jedan od najboljih pojedinaca u porazu od Clippersa, a Bogdanović u porazu od Thundera...

Mario Hezonja drugi put ove sezone krenuo je u startnoj petorci i odigrao svoju daleko najbolju ovosezonsku utakmicu. Orlando je upisao poraz od Clippersa 106:95, a Hezonja je bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima domaćina.

Od početka susreta bio je agresivan na obje strane parketa i u prvom poluvremenu bio najbolji pojedinac u redovima domaćina s već 12 ubačenih poena. Ipak Clippersi su na odmoru imali prednost nakon što su se vratili iz visokog zaostatka.

U nastavku susreta gosti su održavali prednost, a Hezonja je za 35 minuta provedenih na parketu ubacio 17 poena (4/5 za dva, 2/6 za tri) čemu je dodao devet skokova, četiri asistencije i tri blokade.

"Imali smo 10-12 poena prednosti i nakon toga nismo više pružali dovoljno energije. Jednostavno je nedostajalo više želje i agresivnosti, nikako nismo mogli ponovno pronaći ritam. Čak i kada bi došli do blokade i prilike za kontranapad, nismo ga istrčali", govorio je Nikola Vučević.

Kod Clippersa Lou Williams ubacio je 31 poen uz osam asistencija, a DeAndre Jordan 16 poena uz 20 skokova. Kod Magica Jonathon Simmons ubacio je 20 poena uz osam asistencija i šest skokova dok je Vučević dodao 14 poena i 12 skokova.

Paul George vratio se u grad i dvoboj između Pacersa i Thundera protekao je u pričama oko njegovog nastupa, dočeka navijača i želji "novih" Pacersa da upišu pobjedu protiv zvijezda Thundera. Nije išlo, Oklahoma City odnosi pobjedu 100:95.

George nije briljirao, imao je i boljih izdanja te je ovdje završio s 12 poena i šutom iz igre 3/14 na oduševljenje najvećeg broja domaćih navijača koji ga nisu dočekali ovacijama. Ipak, 10.7 sekundi prije kraja susreta ubacio je slobodna bacanja s kojima je zaključio priču.

Bojan Bogdanović nije najbolje ušao u utakmicu, ali u drugom poluvremenu se razigrao te je za 36 minuta ubacio 15 poena (2/3 za dva, 3/7 za tri) uz četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

"Drago mi je da je sve to prošlo. Znao sam kakav ću imati doček stoga nisam ostao iznenađen", rekao je nakon susreta George.

Kod Thundera Steven Adams upisao je 23 poena uz 13 skokova, Alex Abrines 14 poena, a Russell Westbrook deset poena uz 17 skokova i 12 asistencija.

Kod Pacersa Victor Oladipo bio je na 19 poena (9/26 šut), pet skokova i šest asistencija, a Thaddeus Young dodao je 11 poena, deset skokova i sedam osvojenih lopti.

Phoenix Sunsi nastavili su gubitnički niz porazom na svom parketu protiv Toronto Raptorsa. Ništa neočekivano s obzirom na to da su Raptorsi ipak bolja momčad, a Sunsi imaju i problema s izostancima.

Dragan Bender imao je lijepu minutažu, igrao je 28 minuta te za to vrijeme ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/4 za tri) uz četiri uhvaćena skoka.

Kod Sunsa briljirao je Troy Daniels koji je s klupe ubacio 32 poena uz tricu (7/10). "Suigrači su me dobro pronalazili, ušlo mi je prvih nekoliko šuteva i kasnije je sve bilo jednostavno. Čak i oni koje nisam pogodio, izgledali su mi kao da će ući", govorio je nakon susreta.

Uz Danielsa istaknuo se i Greg Monroe koji je ubilježio 17 poena i 11 skokova. Na drugoj strani nezadrživ je bio DeMar DeRozan s 37 poena i sedam skokova, Serge Ibaka dodao je 21 poen uz 13 skokova, a Jonas Valančiunas 20 poena i 11 skokova.

Nikola Mirotić igra vrlo dobro nakon povratka poslije ozljede, a noćas je predvodio Bullse do pobjede protiv Jazzera 103:100. Mirotić je ubacio 29 poena i devet skokova, a Robin Lopez dodao je 16 poena i pet asistencija. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 32 poena uz šest asistencija, Rodney Hood dodao je 15 poena, Rudy Gobert 11 skokova, a Derrick Favors deset.

New Orleans Pelicansi bili su bolji od Milwakuee Bucksa i upisali su pobjedu 115:108. Vratio se Anthony Davis i odmah uz DeMarcusa Cousinsa bio ključan čovjek u pobjedi Pelicansa.

Domaćin je imao čak 21 izgubljenu loptu, prednjačio je Cousins koji je izgubio njih devet, ali unatoč tome upisali su pobjedu. U tome je ponovno pomogao E'Twaun Moore koji igra u formi života.

"Ima vrlo visoko samopouzdanje i igra na elitnoj razini. Napadački je sjajan, pogađa iz svih pozicija, a obrana mu je ionako vrlo dobra", hvalio ga je Davis.

Cousins je utakmicu završio s 26 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Davis je dodao 25 poena i deset skokova, a Moore 21 poen i pet skokova. Kod poraženih Giannis Antetokounmpo ubacio je 32 poena uz devet skokova i pet osvojenih lopti, a Khris Middleton dodao je 15 poena, deset asistencija i pet skokova.

Rocketsi su u sjajnoj formi i upisali su 11. uzastopnu pobjedu. Ovaj put na svom parketu protiv Charlotte Hornetsa koji su svladani 108:96.

Nije to bio težak posao za Rocketse, već nakon prvih 12 minuta vodili su s 15 razlike i u nastavku susreta rutinski su odrađivali posao i na kraju glatko slavili.

Chris Paul upisao je 31 poen, 11 asistencija i sedam skokova, James Harden 21 poen i osam asistencija, a Clint Capela uhvatio je 11 skokova. Kod gostiju Dwight Howard bio je na 26 poena i 18 skokova, a Michael Kidd-Gilchrist na 18 poena i 11 skokova.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Bostonu gdje su Celticsi ugostili Nuggetse i na kraju upisali pobjedu 124:118. Nije to bio jednostavan posao za domaćina iako Nuggetsi imaju dosta problema s izostancima. Morali su do kraja igraju punom snagom jer su gosti konstantno prijetili.

Nikola Jokić propustio je i ovu utakmicu, nije igrao niti Will Barton, Paul Millsap je i dalje van parketa, ali Nuggetsi su unatoč tome pružili dobar otpor.

Kyrie Irving predvodio je Boston s 33 poena i sedam asistencija, a Jaylen Brown dodao je 26 poena i pet skokova. Kod Nuggetsa Gary Harris upisao je 36 poena uz šest asistencija, Jamal Murray 28 poena uz deset skokova, a deset skokova uhvatio je i Kenneth Faried.

Portland je prekinuo seriju poraza gostujućom pobjedom kod Miami Heata 102:95. Kako se susret razvijao, nije izgledalo da će Blazersi išta izvući iz ovog dvoboja, ali u posljednjoj četvrtini napravili su preokret i upisali pobjedu.

Predvodio ih je s 28 poena CJ McCollum, 18 uz šest asistencija dodao je Damian Lillard, a Al-Farouq Aminu ubacio je 15 poena uz 13 skokova. Kod poraženih Wayne Ellington ubacio je 24 poena, Dio Waiters 17, a James Johnson deset poena uz deset skokova i osam asistencija.

Memphis je upisao peti poraz u nizu, a najnoviji stigao je u gostima kod Washington Wizardsa 93:87. John Wall vratio se nakon ozljede i Wizardsi su odmah izgledali bolje iako prva zvijezda Washingtona nije šuterski briljirala.

Bradley Beal je bio prvo ime s 18 poena i sedam asistencija, a Otto Porter dodao je 14 poena i devet skokova. Kod poraženih Andrew Harrison ubacio je 20 poena uz sedam asistencija, a po 15 poena dodali su Jamychal Green (15 skokova) i Marc Gasol (deset skokova).

NBA:
Orlando Magic - Los Angeles Clippers 95:106
Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 95:100
Phoenix Suns - Toronto Raptors 109:115
Chicago Bulls - Utah Jazz 103:100
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 115:108
Houston Rockets - Charlotte Hornets 108:96
Boston Celtics - Denver Nuggets 124:118
Miami Heat - Portland Trail Blazers 95:102
Washington Wizards - Memphis Grizzlies 93:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!