Košarka

VIDEO: LeBron James nadigrao Balla i nosio Cavse do pobjede, oslabljeni Warriorsi slomili Maverickse

Branimir Korać • petak, 15.12.2017.
VIDEO: LeBron James nadigrao Balla i nosio Cavse do pobjede, oslabljeni Warriorsi slomili Maverickse
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši u NBA ligi noćas nisu dobili priliku za nastup, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi upisali su pobjedu, a uspješni su bili i Knicksi iako su ostali u drugom dijelu bez Kristapsa Porzingisa...

Golden State Warriorsi unatoč okrnjenom sastavu upisali su uvjerljivu pobjedu 112:97 protiv Dallas Mavericksa. Trebalo im je vremena da se odvoje, na poluvremenu je bilo 48:48, ali u drugom dijelu posve drugačija slika i visoka pobjeda Warriorsa.

I bez Stephena Curryja, Draymonda Greena, Zaze Pačulije, Nicka Younga domaćin je rutinski slavio, a najveći dio posla odradili su Kevin Durant, Klay Thompson i Omri Casspi koji je u pravo vrijeme odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone.

Durant je ubacio 36 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, Thompson je bio na 28 poena i pet skokova uz tricu 5/5, Casspi 17 poena uz 11 skokova, a Andre Iguodala podijelio je deset asistencija. Kod Mavericksa Dirk Nowitzki ubacio je 18 poena uz devet skokova, a Harrison Barnes 16 poena uz sedam skokova.

Pobjedu su upisali i Cleveland Cavaliersi koji su ugostili Los Angeles Lakerse i slavili 121:112. Nekadašnji suigrači Ante Žižić i Ivica Zubac našli su se na suprotnim stranama, ali obojica su susret odgledali s klupe bez dobivene prilike za nastup.

LeBron James ponovno je bio nezaustavljiv, upisao je 59. triple-double u karijeri i tako se izjednačio s Larryjem Birdom na šestom mjestu svih vremena.

Susret je zaključio s 25 poena, 12 skokova i 12 asistencija, a Kevin Love dodao je 28 poena i 11 skokova. Kod Lakersa Brandon Ingram završio je s 26 poena, šest skokova i šest asistencija, Kyle Kuzma dodao je 20 poena i sedam skokova, Lonzo Ball 13 poena, osam skokova i 11 asistencija, Josh Hart 11 poena i deset skokova, a Larry Nance Jr. 12 skokova.

New York Knicksi svladali su u gostima Brooklyn Netse sa 111:104, a loša vijest za Knickse je izlazak s parketa Kristapsa Porzingisa zbog bolova u koljenu koje je osjetio početkom drugog poluvremena. Više se nije vraćao, ali New York je ipak slavio.

U trećoj dionici Netsi su vodili u završnici 82:79, ali Knicksi su serijom 8:0 preuzeli vodstvo i iskontrolirali susret do kraja. Uspjeli su domaćini u završnici susreta smanjiti na 100:97, no uslijedila je nova serija New Yorka koja je prelomila dvoboj u potpunosti.

Predvodili su ih Courtney Lee s 27 poena i Michael Beasley s 15 dok je Kyle O'Quinn dodao deset skokova. Kod Netsa Spencer Dinwiddie ubilježio je 26 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Rondae Hollis-Jefferson 25 poena i sedam skokova.

Vodeći igrač lige po double-double učincima Karl-Anthony Towns predvodio je Minnesotu Timberwolvese do pobjede protiv Sacramento Kingsa 119:96. Vrlo uvjerljivo slavlje domaćina koji je samo potvrdio kako je jači od Kingsa i na kraju je glatko slavio.

Timberwolvesi su cijelim tijekom susreta bili bolji i održavali prednost, a susret su odveli u svoje vode serijom 13:0 u trećoj dionici kada su pobjegli na 84:64 i Kingsi više nisu uspjeli zaprijetiti.

Towns je predvodio pobjednika s 30 poena, 14 skokova, pet asistencija i pet blokada, Andrew Wiggins dodao je 22 poena, a Jimmy Butler 21 poen, devet asistencija i sedam skokova. Kod poraženih George Hill upisao je 16 poena, a Zach Randolph 15 uz devet skokova.

Niz od sedam uzastopnih poraza prekinuli su Detroit Pistonsi koji su u gostima svladali najlošiju momčad lige Atlanta Hawkse sa 105:91. Gosti su očajnički tražili prekid negativnog niza i uspjeli su u tome, dominirali su susretom i nisu dozvolili neugodna iznenađenja.

Hawksi ostaju na svega šest pobjeda i ostaju glavni kandidat za najlošiji omjer na kraju sezone. Ovdje su ostali bez veće pomoći Dennisa Schrodera koji je dobro uštopan i samim time nedostajali su njegovi poeni.

Pistonse su predvodili Tobias Harris s 19 poena, Avery Bradley s 18, Andre Drummond s 12 poena, 19 skokova i osam asistencija te Eric Moreland s 11 skokova. Kod Hawksa Ersan Ilyasova ubacio je 23 poena, John Collins 15 uz sedam skokova dok je Schroder upisao deset asistencija.

NBA:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 112:97
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 121:112
Brooklyn Nets - New York Knicks 104:111
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 119:96
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 91:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!