Košarka

Andrija Stipanović za Sportnet: "U svakoj utakmici željan sam dokazivanja"

Tanja Vučić • petak, 15.12.2017.
Andrija Stipanović za Sportnet: "U svakoj utakmici željan sam dokazivanja"
Foto: FaH

Momčad Cedevite u novu sezonu je ušla s velikim ambicijama, kako na domaćem parketu, tako i u međunarodnim natjecanjima. Među pojedincima koji su u dosadašnjoj sezoni dali veliki obol rezultatima je i Andrija Stipanović, ovogodišnja akvizicija Cedevite koji je već u Superkupu ABA lige pokazao svoju kvalitetu...

Andrija Stipanović je igrač koji se nakon nekoliko sezona vratio u Hrvatsku, i to u klub koji je glavni pretendent za naslov prvaka Hrvatske.

„Cedevita je bila logičan izbor jer sam nakon dugih devet sezona u inozemstvu dobio priliku vratiti se u Hrvatsku, u Cedevitu, jako ambiciozan i organiziran klub. Nisam dugo dvojio nakon ponude jer smatram da sam došao u klub koji će u ovoj sezoni ostvariti jako dobre rezultate."

Kvaliteta je izražena već na početku sezone, u Superkupu ABA lige, koji je Cedevita osvojila.

"To je bio izvrstan početak sezone, kako za momčad tako i za mene osobno. Zahvaljujući sjajnoj energiji i timskoj igri, uspjeli smo doći do toga trofeja koji nam je dao dosta poticaja u nastavku. Svojim igrama sam jako zadovoljan, iako mislim da mogu dosta bolje. Najvažnije je da trener vjeruje i da sam dosta minuta na terenu."

Poznat si kao igrač koji ostavlja srce na terenu, jedan od najsrčanijih igrača u Europi. Gdje crpiš tu silnu energiju?

"Svaku utakmicu dajem sve od sebe. To je način na koji igram od mladih dana i tako ću nastaviti do kraja svoje karijere. Svaki dan i utakmicu sam željan dokazivanja i želim biti što bolji. Mislim da je to razlog moje silne energije."

U domaćem prvenstvu Cedevita je stopostotna, bez poraza. No u europskim natjecanjima, dogodilo se nekoliko neočekivanih poraza.

"Puno je novih igrača i trebalo nam je vremena da se uigramo. Dosadašnja sezona je zbog nekih poraza na početku polovična, ali idemo uzlaznim putem i mislim da imamo jako dobru momčad koja može da ići na visoku razinu."

Unatoč brojnim klupskim obvezama, uvijek se odazoveš pozivu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Trenutno se u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Može li se BIH plasirati na SP?

"Mislim da smo s reprezentacijom napravili dobar posao. Pobjeda protiv Rusa može nam puno dobrog donijeti. U veljači igramo protiv Belgije i ta nam pobjeda može otvoriti vrata prolaska u završni dio kvalifikacija, što je za ovaj mladi sastav velika stvar."

Andrija je zasigurno igrač kojega svaki trener želi u momčadi. Požrtvovan i dominantan u obrani, s izrazitim napadačkim vrlinama, jedan je od igrača na kojemu Cedevita gradi svoj pobjednički put. Njegova karijera nije bila lagana, no karakter pobjednika i pobjednički duh doveli su ga do kapetanske vrpce Splita koji se upravo zahvaljujući generaciji predvođenom Stipanovićem vratio u vrh hrvatske košarke. Međunarodna karijera u Italiji, Belgiji i Turskoj Andriju je profilirala u jednog od najboljih igrača svih klubova za koje je uvijek ostavljao srce na terenu.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!