Zimski sportovi

Mattsu Olssonu paralelni veleslalom u Alta Badiji, Zubčić vrlo dobar osmi!

Slavko Boldin • ponedjeljak, 18.12.2017.
Mattsu Olssonu paralelni veleslalom u Alta Badiji, Zubčić vrlo dobar osmi!
Foto: EPA

Utrka paralelnog veleslaloma u Alta Badiji ostat će Šveđaninu Mattsu Olssonu u posebnom sjećanju. Danas je ostvario svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, doduše u jedan-na-jedan formatu, pobijedivši u finalu Henrika Kristoffersena...

U svih pet utrka Matts Olsson je na kraju izašao kao pobjednik. U polufinalu je pobijedio Marcela Hirschera, koji je napokon skinuo prokletstvo loših nastupa na paralelnim utrkama. U borbi za treće mjesto Hirscher je bio brži od Norvežanina Aleksandra Aamodta Kildea.

Šveđanin je četvrtfinalu bio brži od našeg Filipa Zubčića, koji je u prvoj rundi izbacio favoriziranog Francuza Mathieua Faivrea. Potom je naš najbolji skijaš sjajnom završnicom za dvije stotinke pobijedio Talijana Lucu De Aliprandinija. Nakon poraza od Olssona, Zubčić je bio sporiji od Andrea Myhrera i Justina Murisiera te je završio kao osmi s vrijedna 32 boda za veleslalomski i ukupni poredak.

Embed from Getty Images

U ukupnom poretku vodi Hirscher ispred Aksela Lunda Svindala, koji nije sudjelovao u današnjoj utrci. Prije Božića, skijaška karavana seli se u Madonnu di Campiglio, gdje je u petak na rasporedu noćni slalom.

Alta Badia (ITA), paralelni veleslalom (m):
1. Matts Olsson (ŠVE)
2. Henrik Kristoffersen (NOR)
3. Marcel Hirscher (AUT)
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
5. Leif Kristian Nestvold Haugen (NOR)
6. Andre Myhrer (ŠVE)
7. Justin Murisier (ŠVI)
8. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
9. Alexis Pinturault (FRA)
10. Roberto Nani (ITA)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!