Zimski sportovi

Hirscher usprkos velikoj pogrešci do pobjede u Madonni di Campiglio

Slavko Boldin • petak, 22.12.2017.
Hirscher usprkos velikoj pogrešci do pobjede u Madonni di Campiglio
Foto: EPA

Izuzetno zanimljivu utrku vidjeli smo večeras u tradicionalnoj talijanskoj slalomskoj prijestolnici. U nadrealno zgusnutoj konkurenciji ponovno je najbrži bio sjajni Austrijanac Marcel Hirscher, koji je usprkos velikoj pogrešci u drugoj vožnji slavio s malene četiri stotinke ispred Luce Aernija...

Prva vožnja bila je nalik svim ostalim ove sezone. Hirscher je vodio ispred Rusa Aleksandera Horošilova i Švicarca Luce Aernija, a slijedili su Moelgg i Kristoffersen.

Prvi put ove sezone u drugom laufu na stazi Canalone Miramonti norveški trener postavio je tehnički zahtjevan i selektivan set vrata. Najbolji skijaši dobro su se snašli i u takvim uvjetima. Iako je planirao napasti sam vrh, Kristoffersen nije uspio u potpunosti iskoristiti početnu prednost te je završio na trećem mjestu.

Svoje prvo postolje u Svjetskom kupu ostvario je Luca Aerni, ušavši u cilj s jednom stotinkom prednosti ispred Norvežanina. Hirscher je krenuo agresivno, u svom stilu, no prije strmine napravio je netipičnu pogrešku i činilo se kako će Švicarac napraviti senzaciju. Ipak, Austrijanac je pokazao zašto je najbolji na svijetu i uzeo četvrtu pobjedu u sezoni, 49. u karijeri.

Hrvati su i danas ostali daleko od druge vožnje. Elias Kolega u prvom dijelu ostvario je 51. vrijeme sa 2.56 sekundi iza Hirschera, mjesto slabiji bio je Matej Vidović, a 57. je završio Istok Rodeš.

Skijaši prije Nove godine nastupaju još u Bormiju (alpska kombinacija i spust), a skijašice očekuju utrke tehničkih disciplina u austrijskom Lienzu.

Madonna di Campiglio (ITA), slalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 1:39.79
2. Luca Aerni (ŠVI) +0.04
3. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.05
4. Daniel Yule (ŠVI) +0.07
5. Manuel Feller (AUT) +0.22
6. Dave Ryding (VB) +0.24
7. Manfred Moelgg (ITA) +0.45
8. Sebastian Foss Solevaag (NOR) +0.59
9. Stefano Gross (ITA) +0.55
10. Alexis Pinturault (FRA) +0.59
...
51. ELIAS KOLEGA (HRV)
52. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
57. ISTOK RODEŠ (HRV)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!