Košarka

VIDEO: Sixersi u MSG-u prekinuli niz poraza, Šarić uz slab šut do dvoznamenkastog učinka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.12.2017.
VIDEO: Sixersi u MSG-u prekinuli niz poraza, Šarić uz slab šut do dvoznamenkastog učinka
Foto: EPA

Božićni dan u NBA ligi otvoren je u Madison Square Gardenu gdje su Philadelphia 76ersi prekinuli niz poraza upisavši pobjedu nad New York Knicksima rezultatom 105:98. Unatoč slabom postotku šuta, Dario Šarić odigrao je solidnu utakmicu i došao do dvoznamenkastog učinka...

Ne pretjerano kvalitetna, ali vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u Madison Square Gardenu gdje su Philadelphia 76ersi svladali New York Knickse rezultatom 105:98. Nakon pet uzastopnih poraza i tek jedne pobjede u posljednjih deset utakmica, Sixersi mogu nešto lakše disati uoči dvoboja koje dolaze, no morat će igrati puno bolje jer niti danas nisu briljirali.

Nije dobro napadački krenula Philadelphia, protok lopte u napadu bio je gotovo nepostojeći što je današnji domaćin koristio i vodio kroz veći dio prve dionice, a najvećih sedam razlike imao je u desetoj minuti (20:13). U sivilo gostiju utopio se i Dario Šarić koji je promašio nekoliko prvih šuteva.

Ipak, ulaskom u drugu dionicu razigrali su se Joel Embiid i J.J. Redick pa se Philadelphia ubrzo vratila u egal. Najbolji šuter Sixersa ubacio je 11 poena u korektnoj odigranoj drugoj četvrtini s obje strani, u kojoj se nijedna momčad nije uspijevala ozbiljnije odvojiti.

Sličnu košarku gledali smo i u drugom poluvremenu, s razlikom što su Sixersi odigrali nešto bolje treću dionicu i na krilima osam uzastopnih poena T.J. McConnella uoči posljednjih 12 minuta imala četiri koša viška (79:75).

Sixersi su čuvali prednost kroz veći dio posljednje dionice, ali jako puno problema gostima je u obrani stvarao šuterski i skakački sjajni Enes Kanter. Iako su Knicksi ostali u priključku do završnih minuta, Philadelphia je u vrlo nervoznoj završnici s obje strane uspjela sačuvati prednost i tako prekinuti niz poraza.

Goste su do pobjede predvodili Joel Embiid s 25 poena i šest skokova te J.J. Redick s 23 koša i šest skokova. Dario Šarić nije briljirao u napadu, ali je uspio doći do dvoznamenkastog učinka. Hrvatski reprezentativac zaključio je susret s deset koševa (4/9 za dva, 0/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i tri asistencije za 33 minute na terenu.

Nezaustavljiv je kod Knicksa bio Enes Kanter s 31 poenom i 22 skoka, Kristaps Porzingis dodao je 22 koša i sedam skokova, dok je Courtney Lee ubacio 20 poena.

NBA:
New York Knicks - Philadelphia 76ers 98:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!