Košarka

VIDEO: Thunder nastavio pobjedničku seriju i protiv Rocketsa, Minnesota prvi put slavila na Božić

Branimir Korać • utorak, 26.12.2017.
VIDEO: Thunder nastavio pobjedničku seriju i protiv Rocketsa, Minnesota prvi put slavila na Božić
Foto: EPA

Još tri susreta odigrana su jučer u NBA ligi, a pobjedu su ostvarili Minnesota Timberwolvesi, Oklahoma City Thunder i Washington Wizardsi...

Minnesota Timberwolvesi bez većih problema došli su do pobjede kod Los Angeles Lakersa sa 121:104. Lakersi bez Lonza Balla nisu uspjeli slaviti i Minnesota je došla do svoje prve božićne pobjede ikad.

Početkom posljednje četvrtine poveli su Lakersi 84:83, kratko se zadržali u vodstvu, a onda su Towns i Crawford ponovno odvojili Minnesotu i poveli je prema pobjedi. Još su se jednom Lakersi spustili na šest koševa zaostatka, ali bliže od toga nisu mogli. Minnesota je predvođena Tajom Gibsonom napravila novu seriju te upisala pobjedu.

Po 23 poena kod pobjednika upisali su Gibson (devet skokova) i Jimmy Butler (osam asistencija, pet skokova), Karl-Anthony Towns dodao je 21 poen i deset skokova, a Jeff Teague deset asistencija. Kod poraženih Ivica Zubac nije ulazio u igru, Kyle Kuzma ubacio je 31 poen, a Jordan Clarkson 17 poena uz šest skokova i sedam asistencija.

Nakon velike serije pobjeda Houston Rocketsi upisali su treći poraz u nizu. S druge strane Oklahoma City Thunder bilježi petu uzastopnu pobjedu i sve više izgleda kao momčad koja bi mogla otići daleko ove sezone. U velikom dvoboju u Oklahomy Cityju Thunder je slavio 112:107.

Rocketsima je i u ovom dvoboju nedostajao Chris Paul s kojim su na parketu izgubili samo jednu utakmicu u ovoj sezoni, a bez njega su na omjeru 10-6. U završnici su Rocketsi imali loptu na minus tri, James Harden pokušao je ubaciti tešku tricu ili barem izboriti prekršaj, no nije uspio i Andre Roberson stavio je točku na i.

"Svaku večer protivnici nas drugačije brane. Kada shvatimo kako se brane, pokušavamo olakšati posao Georgeu i Anthonyju, a to je moj dio posla", kaže Russell Westbrook.

Westbrook je susret završio s 31 poenom, 11 asistencija i šest skokova, Paul George dodao je 24 poena i pet skokova, Carmelo Anthony 20 poena i pet skokova, a Steven Adams 15 poena i deset skokova. Kod Rocketsa Harden je ubacio 29 poena uz 14 asistencija i osam skokova, po 20 poena ubacili su Trevor Ariza i Eric Gordon, a Clint Capela dodao je 19 poena i deset skokova.

Boston Celticsi na svom parketu nisu uspjeli svladati Washington Wizardse. Wall i Beal uzeli su blagdansku pobjedu na vrlo teškom gostovanju.

Na polovici posljednje četvrtine imao je Boston vodstvo 95:90, ali nakon toga Wizardsi rade seriju 12:0 s kojom se odvajaju i do kraja susreta održavali su vodstvo.

"Tijekom sezone imate uspona i padova. Imali smo priliku i večeras doći do pobjede, bili smo u dobroj poziciji, ali nismo znali završiti posao", smatra Al Horford.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 25 poena i osam skokova, John Wall ubacio je 21 poen uz 14 asistencija i pet skokova, Otto Porter ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Marcin Gortat 11 poena uz deset skokova. Kod poraženih po 20 poena upisali su Jayson Tatum i Kyrie Irving (pet asistencija).

NBA:
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 104:121
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 112:107
Boston Celtics - Washington Wizards 103:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!