Košarka

VIDEO: Derbi u Oracle Areni pripao Warriorsima, prvaci slavili u reprizi finala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.12.2017.
VIDEO: Derbi u Oracle Areni pripao Warriorsima, prvaci slavili u reprizi finala
Foto: EPA

Golden State Warriorsi slavili su u reprizi protekla tri finala NBA lige protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 99:92 i tako im nanijeli deseti poraz u sezoni. U pobjedničkim redovima se Draymond Green upisao u povijest kao tek šesti igrač koji je na Božić ostvario triple-double učinak...

Najiščekivanija utakmica današnjeg dana odigrana je u Oracle Areni gdje su Golden State Warriorsi bez Stepha Curryja dočekali Cleveland Cavalierse i slavili rezultatom 99:92. Obje momčadi su se kroz veći dio susreta mučile sa šutom, posebno gosti, no kada su Warriorsi ubrzali protok lopte i smanjili broj izgubljenih lopti uspjeli su prijeći u vodstvo i ne ispustiti ga do samog kraja utakmice, iako su Cavaliersi bili u egalu do posljednje minute.

Nakon nešto nervoznijeg početka u kojem je Kevin Durant bio vrlo blizu druge tehničke i isključenja s utakmice, dvoboj finalista iz protekle tri sezone nastavio se u nešto mirnijem tonu. Nešto bolje igrali su večerašnji gosti koji su koristili više izgubljenih lopti Golden Statea i prvu četvrtinu zaključili s četiri koša viška (28:24).

Gledali smo sličnu košarku i u drugoj četvrtini, Warriorsi nisu uspijevali prijeći u prednost sve do same završnice poluvremena i trice Kevina Duranta (42:39), iako su i ranije imali nekoliko vrlo dobrih prilika.

Warriorsi su u drugom poluvremenu potpuno ograničili LeBrona Jamesa koji je ostao gotovo bez ijednog poena iz igre. Iako niti jedna niti druga momčad nije mogla biti potpuno zadovoljna sa šutem iz igre, domaćin je čuvao prednost, a goste je u igri držao vrlo raspoloženi Kevin Love.

Cleveland se nikako nije predavao i do samog je kraja ostao u egalu. U posljednju minutu ušlo se neriješenim rezultatom 92:92 kada je Klay Thompson ubacio tricu za vodstvo domaćina. Gosti nisu bili precizni, uz nedosuđen prekršaj na Jamesu, dok su na drugoj strani Warriorsi s linije slobodnih bacanja potvrdili pobjedu.

Warriorse je do pobjede predvodio Kevin Durant s 25 koševa, sedam skokova i pet blokada, dok je Klay Thompson dodao 24 poena i sedam skokova. Draymond Green zaključio je susret s 12 koševa, 12 skokova i 11 asistencija čime je postao tek šesti igrač u povijesti koji je na Božić ostvario triple-double učinak.

Kevin Love s 31 košem i 18 skokova predvodio je Cavalierse, dok je LeBron James dodao 20 poena, šest skokova i šest asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru.

NBA:
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 99:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!