Košarka

VIDEO: Hezonja među boljima u porazu Orlanda, asistencija Bendera sa sirenom za pobjedu Sunsa

Branimir Korać • srijeda, 27.12.2017.
VIDEO: Hezonja među boljima u porazu Orlanda, asistencija Bendera sa sirenom za pobjedu Sunsa
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na parketu bili Mario Hezonja, Bojan Bogdanović i Dragan Bender, Hezonja i Bogdanović susret su završili s dvoznamenkastim učinkom dok je Bender upisao asistenciju za pobjedu na isteku vremena...

Orlando Magic nastavio je seriju poraza u gostima kod Miamija. Čak deveta izgubljena utakmica u nizu, ponovno uvjerljiv poraz i još jednom bez pomoći nekolicine nastupa, ali uz solidnu igru Marija Hezonje. Nakon što je dobivao minutažu uglavnom na kapaljku i imao samo jednu dvoznamenkastu utakmicu ove sezone, Hezonja je u zadnjih sedam utakmica čak šest puta ubacio dvoznamenkast broj poena, a ovo mu je peta utakmica u nizu.

Magicu se vratio Evan Fournier, ali niti to nije pomoglo u boljem nastupu, Heat je visoko slavio 107:89 i tako produbio krizu Orlanda. Heat je krenuo nešto sporije, vrlo loše je šutirao s vanjskih pozicija, ali kada su počele ulaziti trice u drugom dijelu, Orlando više nije mogao držati korak.

Miamiju se vratio Hassan Whiteside koji je nakon 11 propuštenih utakmica ubilježio sedam poena i osam skokova za 18 minuta. "Ne očekujem za igrača koji je toliko pauzirao da će odmah biti u sjajnom ritmu. Za takvo što potrebno je vremena", istaknuo je Spoelstra.

Orlando je igrao bez Nikole Vučevića, Terrencea Rossa i Aarona Gordona, Elfrid Payton ubacio je 19 poena uz osam skokova i šest asistencija, po 14 poena ubacili su Fournier i Hezonja (6/8 za dva, 0/4 za tri) koji je ujedno uhvatio pet skokova, a Bismack Biyombo upisao je 12 skokova i pet blokada. Kod Miamija Josh Richardson ubacio je 20 poena, uhvatio sedam skokova i podijelio pet asistencija, Wayne Ellington ubacio je 18 poena uz šest skokova, a Kelly Olynyk 15 poena uz 12 skokova.

Visok poraz upisala je i Bogdanovićeva Indiana koja je gostovala kod Pistonsa. Fantastičan ulazak Detroita u utakmicu odlučio je pobjednika, domaćin je apsolutno dominirao susretom, krenuo je bez promašaja, posebno raspoložen bio je Tobias Harris koji je u prvoj četvrtini ubacio čak 21 poen uz šut iz igre 7/7.

U nastavku susreta Indiana je uspjela malo smanjiti zaostatak, ali u drugom poluvremenu Detroit je potpuno kontrolirao igru i na kraju bez problema stigao do visoke pobjede.

"Nemam nikakvog objašnjenja za igru naših startera. Sami smo si iskopali rupu iz koje se nismo mogli izvući", govorio je nakon susreta Nate McMillan.

Harris je na kraju završio s 30 poena i šest skokova, Andre Drummond dodao je 21 poen uz 18 skokova, a Reggie Jackson 13 asistencija. Kod poraženih Victor Oladipo ubacio je 13 poena, a po deset su dodali Bojan Bogdanović (3/8 za dva, 1/2 za tri) uz dvije osvojene lopte, Myles Turner i Domantas Sabonis (pet skokova).

Phoenix Sunsi su suradnjom Dragana Bendera i Tysona Chandlera stigli do pobjede protiv Memphis Grizzliesa 99:97. Naime 0.6 sekundi prije kraja Sunsi su imali loptu sa strane, Bender ju je izveo i bacio na alley-oop Chandleru, centar Sunsa je došao do lopte i zakucao je za pobjedu.

"Rekao sam Benderu da samo šutira prema košu i da će Tyson obaviti ostalo. Tako je i bilo", zadovoljno je govorio Jay Triano nakon dvoboja.

Inače, Bender je odigrao 18 minuta i susret završio s tri ubačena poena (0/1 za dva, 1/5 za tri) te četiri uhvaćena skoka. Najbolji kod Sunsa bili su Devin Booker s 32 poena, šest asistencija i pet skokova, TJ Warren dodao je 17 poena, a Marquese Chriss 13 skokova. Kod Memphisa Tyreke Evans ubacio je 25 poena uz po pet skokova i asistencija dok je Marc Gasol dodao 18 poena i šest skokova.

Clippersi su upisali visoku pobjedu protiv Kingsa koje su svladali sa 122:95. Samo u prvih 12 minuta susret je bio ravnopravan i neizvjestan, ostatak dvoboja protekao je u znaku domaćina koji je već do poluvremena otišao na gotovo 20 poena viška. Montrezl Harrell predvodio ga je s 22 poena i osam skokova, a kod Kingsa Willie Cauley-Stein ubacio je 17 poena uz sedam skokova.

San Antonio Spursi polako su se kompletirali i hvataju pravi zamah, a novu pobjedu upisali su na svom parketu protiv Brooklyn Netsa koje su svladali sa 109:97. S omjerom 24-11 Spursi su treća momčad Zapadne konferencije, a protiv Netsa do pobjede su ih predvodili Kawhi Leonard s 21 poenom te LaMarcus Aldridge s 20 poena i devet skokova. Kod Netsa Caris LeVert ubacio je 18 poena uz pet asistencija.

Uvjerljivi su bili Denver Nuggetsi koji su lakoćom svladali Jazzere sa 107:83. Nuggetsi su dominirali u svim segmentima igre, bolje su šutirali i skakali te su na kraju zasluženo slavili predvođeni s 22 poena i pet asistencija Jamala Murrayja. Kod neraspoloženih Jazzera bolji od ostalih bio je Derrick Favors s 20 poena i šest skokova.

Giannis Antetokounmpo bio je pod upitnikom za nastup protiv Chicago Bullsa, ali je na kraju ipak igrao, no nije spasio Buckse od poraza. Ubacio je 28 poena i uhvatio sedam skokova, no Bullsi predvođeni s 24 poena i osam skokova Nikole Mirotića stigli do pobjede.

Pobjedu su upisali i Dallas Mavericksi koji su s 98:93 svladali Toronto Raptorse. DeMar DeRozan uz šut 3/16 imao je vrlo lošu večer i tu leži dobar razlog poraza Raptorsa. Kyle Lowry ubacio je 23 poena, uhvatio osam skokova i podijelio šest asistencija, ali nije bilo dovoljno dok je na drugoj strani JJ Barea s 20 poena bio najefikasniji.

NBA:
Miami Heat - Orlando Magic 107:89
Detroit Pistons - Indiana Pacers 107:83
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 99:97
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 122:95
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 109:97
Denver Nuggets - Utah Jazz 107:83
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 106:115
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 98:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!