Košarka

VIDEO: Uniks Kazan i Lietuvos Rytas pobjedama potvrdili drugo mjesto

Petar Jenjić • utorak, 26.12.2017.
VIDEO: Uniks Kazan i Lietuvos Rytas pobjedama potvrdili drugo mjesto

Odigrana su prva tri susreta posljednje kola Eurokupa. Uniks Kazan potvrdio je drugo mjesto pobjedom protiv Torina, kao i Lietuvos Rytas koji je slavio protiv Limogesa, dok je prolazak dalje nakon zanimljive završnice potvrdio Zenit pobjedom kod Tofaša...

Uniks Kazan je pobjedom u gostima kod Torina rezultatom 79:72 potvrdio drugo mjesto u skupini A, dok će se konačan poredak momčadi koje prolaze u TOP 16 znati nakon sutrašnje utakmice Cedevite.

Nakon izjednačene prve četvrtine ruska momčad je pojačala u drugoj dionici i na poluvrijeme otišla sa sedam koševa viška (39:32). Početkom nastavka Torino je uspio doći na tri koša zaostatka, no Uniks uzvraća i dolazi do dvoznamenkaste prednosti. Iako se domaćin nije predavao, do kraja utakmice nije se uspio ozbiljnije približiti i eventualno ugroziti pobjedu Uniksa.

Goste je do slavlja predvodio Melvin Ejim sa 17 koševa i osam skokova, dok je Stephane Lasme dodao 16 poena. Najučinkovitiji je kod Torina bio Deron Washington sa 17 poena i šest skokova, Lamar Patterson je ubacio 15 koševa.

U vrlo zanimljivoj utakmici odigranoj u Turskoj košarkaši Zenita pobjedom 80:76 nad Tofašom osigurali su prolazak među najboljih 16 momčadi, dok se domaćin porazom oprostio od natjecanja.

Ruska momčad prolazak dalje osigurala je jako dobrom završnicom susreta. Osam uzastopnih poena Scottieja Reynoldsa donijelo je gostima šest koševa prednosti (70:64), a nakon trice Sergeja Karaševa prednost je narasla na osam poena viška, dvije minute prije kraja (75:67). Tofaš je uspio sačuvati nadu do same završnice, no do pobjede nije došao.

Zenit je do pobjede predvodio odlični Drew Gordon s 27 poena i deset skokova, dok je Scottie Reynolds dodao 13 koševa i četiri asistencije. Najbolji su u redovima pobjednika s po 21 poenom bili Raymar Morgan i Sammy Mejia (devet skokova).

Tijesnu pobjedu upisali su i košarkaši Lietuvos Rytasa u gostima kod Limogesa i tako osigurali drugi mjesto u skupini C. Litavska momčad slavila je rezultatom 71:69.

U posljednju minutu gostujući sastav je ušao s četiri koša viška (69:65) kada Axel Bouteille tricom smanjuje zaostatak francuske momčadi. Na drugoj strani Arturas Jomantas ubacuje dvicu nakon čega Lietuvos Rytas radi prekršaj nad Dannyjem Gibsonom koji pogađa tek jedno slobodno bacanje, gosti hvataju obrambeni skok i potvrđuju pobjedu.

Egidijus Mockevičius i Loukas Mavrokefalidis ubacili su po 13 koševa u redovima pobjedničke momčadi. Kenny Hayes s 14 poena i Axel Bouteille s 12 koševa i sedam skokova bili su najbolji kod Limogesa.

Eurokup, 10. kolo:
Tofaš - Zenit St. Peterburg 76:80
Torino - Uniks Kazan 72:79
Limoges - Lietuvos Rytas 69:71

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Fiat Torino72:79Uniks Kazan
Cedevita94:79Paris Levallois
MoraBanc Andorra68:69Darüssafaka Tekfen
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!