Košarka

Cedevita glatkom pobjedom protiv Levalloisa osigurala treće mjesto u skupini

Branimir Korać • srijeda, 27.12.2017.
Cedevita glatkom pobjedom protiv Levalloisa osigurala treće mjesto u skupini
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite nastup u grupnoj fazi Eurokupa završili su na trećem mjestu. Za to im je trebala pobjeda protiv Paris-Levalloisa nakon što je dan ranije Fiat iz Torina poražen od Uniksa...

Sve što su u Cedeviti zacrtali i poželjeli prije posljednjeg kola grupne faze Eurokupa, na kraju se i ostvarilo. Prvo je Fiat izgubio na svom parketu protiv Uniksa, a zatim je Cedevita slavila protiv Levalloisa i tako zauzela treće mjesto na kraju grupne. faze. Uz sve to, Zdovc je pružio priliku i onim igračima koje su imali manju minutažu u nekim ranijim utakmicama, a oni nisu razočarali.

Levallois je došao opušten i neopterećen, izgubio je već svaku šansu za prolaz i za Francuze je ovo bilo tek odrađivanje posla te oproštaj od europske sezone. Oprostili su se porazom i u biti nisu imali neke prevelike šanse. Cedevita je ozbiljno shvatila utakmicu, bila je motiviranija, tražila je pobjedu i do nje je i došla.

Već prva četvrtina rekla je puno toga, tu je Cedevita stvorila visoku prednost, krenula u utakmicu s 18:2, vrlo brzo došla i do plus 20 te je bilo jasno u kojem smjeru će ovaj dvoboj ići.

U nastavku susreta Francuzi su zaigrali bolje i počeli smanjivati zaostatak te su se u posljednjoj dionici uspjeli približiti na samo pet poena zaostatka.

Međutim nakon tih 72:67 Cedevita je zaigrala opet bolje, počela podizati razliku i ponovno se odvojila u dvoznamenkaste vode te na kraju slavila s uvjerljivih 94:79.

Predvodili su je Will Cherry s 19 poena i Džanan Musa sa 17 poena. Kod poraženih Klemen Prepelič ubacio je 26 poena dok je Gavin Ware ubacio 14 poena uz osam skokova.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Fiat Torino72:79Uniks Kazan
Cedevita94:79Paris Levallois
MoraBanc Andorra68:69Darüssafaka Tekfen
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!