Rukomet

Novi problemi za Dinarta, otpao još jedan lijevi vanjski

Branimir Korać • petak, 29.12.2017.
Novi problemi za Dinarta, otpao još jedan lijevi vanjski
Foto: EPA

Didier Dinart neće imati na raspolaganju najbolju momčad na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, igrači otpadaju zbog ozljeda, a najveći problem otvara se na poziciji lijevog vanjskog...

Nakon Williama Accambrayja, Didier Dinart ostao je i bez Oliviera Nyokasa i polako se otvara rupa na poziciji lijevog vanjskog francuske reprezentacije.

Godinama je tu poziciju pokrivao Daniel Narcisse, ali on se oprostio od reprezentacije i Dinart je bio prisiljen potražiti nova rješenja.

Tri imena nazirala su se od odlaska Narcissea, Nyokas, Accambray i Timothey N'Guessan, no na kraju su dvojica otpala zbog ozljede i ostao je usamljeni bek Barcelone.

Dinart će morati "kemijati" sa zamjenskim opcijama. Nikola Karabatić može za silu pokriti i dio vremena na toj poziciji, na srednjem Dinart još ima i Nicolasa Clairea i Romaina Lagardea koji za vrijeme dok je N'Guessan na odmoru, a Karabatić lijevo, mogu pokriti poziciju srednjeg.

No tu se nameće još jedna potencijalna opcija na srednjem vanjskom u Kentinu Maheu koji već dugo vremena igra na lijevom krilu, ali dio karijere proveo je na srednjem vanjskom i to igrao jako dobro.

U svakom slučaju Dinart će morati krpati tu poziciju jer N'Guessan neće moći 60 minuta iz utakmice u utakmicu biti na parketu, no francuski izbornik ima nekoliko opcija s kojima može nešto izvući.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!