Nogomet

VIDEO: Rangersi blizu iznenađenja u Celtic Parku, Old Firm završio remijem, Kranjčaru 80 minuta

Dario Dodić • subota, 30.12.2017.
VIDEO: Rangersi blizu iznenađenja u Celtic Parku, Old Firm završio remijem, Kranjčaru 80 minuta

U sklopu 22. kola škotskog Premiershipa odigran je još jedan Old Firm, derbi dvaju ljutih rivala iz Glasgowa. Utakmica u Celtic Parku završila je bez pobjednika, Celtic i Rangers odigrali su 0:0, iako su gosti imali nekoliko sjajnih prigoda za gol vrijedan tri boda...

Glasgow Rangersi morat će pričekati neku novu prigodu kako bi napokon došli do prvenstvene pobjede protiv gradskog rivala Celtica. Zadnji put su Rangersi slavili u prvenstvu daleke 2012. godine, a danas su u gostima kod Celtica imali veliku prigodu prekinuti taj neugodan niz.

Proklinjat će gosti Alfreda Morelosa, napadač Rangersa imao je tri velike prigode za pogodak, no nije uspio nijednom zatresti Celticovu mrežu.

Celtic je, očekivano, dominirao, ali nije uspijevao matirati raspoloženog Foderinghama. U završnici prvog dijela domaćin je odgovorio na propuštenu prigodu Morelosa - u posljednjim trenucima prvog poluvremena Sinclair je promašio veliku prigodu, morao je to biti pogodak za Celtic.

Nakon što je bio prilično nevidljiv u prvih 45 minuta, u nastavku je bolje zaigrao i Niko Kranjčar, a s njim su se probudili i Rangersi. Prvo je sjajni pokušaj Taverniera iz voleja još bolje zaustavio Celticov vratar Gordon, a zatim je drugu prigodu prokockao Morelos.

Igrala se 67. minuta, Tavernier je fenomenalno prošao po desnoj strani, na petercu pronašao Morelosa, koji glavom ne puca dovoljno daleko od Gordona, Celticov vratar sjajnim refleksom čuva mrežu netaknutom. Točku na i slabe predstave Morelos je stavio u 79. minuti. Ponovno ga je ubačajem pogodio Tavernier, usamljen je Morelos bio na nekih šest, sedam metara od Celticova gola, ali glavom loptu šalje kraj lijeve vratnice, ostalo je 0:0.

Kranjčar je u igri ostao do 80. minute, zamijenio ga je Pena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!