Ostali sportovi

VIDEO: Debitant dominantno do naslova svjetskog prvaka - Cross nadigrao Taylora i poslao ga u mirovinu!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.01.2018.
VIDEO: Debitant dominantno do naslova svjetskog prvaka - Cross nadigrao Taylora i poslao ga u mirovinu!

Rob Cross dominantnom je predstavom, u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu, otišao do kraja. Engleski pikadist u finalu najvećeg natjecanja na svijetu svladao sunarodnjaka Phila Taylora i tako ga ispratio u mirovinu bez 17. naslova...

Prvi dan 2018. godine donio je novog svjetskog prvaka u pikadu. Rob Cross početkom prošle godine radio je kao električar kada je prešao u profesionalce i svoju prvu godinu u PDC-u zaključio titulom najboljeg na svijetu - nije loše za debitanta.

U engleskom dvoboju potpuno je nadigrao šesnaesterostrukog svjetskog prvaka Phila Taylora koji se nadao kako će svoju bogatu karijeru zaključiti još jednom naslovom. Međutim, ostao je bez prave šanse protiv vrlo raspoloženog sunarodnjaka koji je u prvom i posljednjem međusobnom dvoboju slavio sa 7:2 u setovima.

Popis igrača za Premier ligu

Michael van Gerwen
Peter Wright
Rob Cross
Gary Anderson
Daryl Gurney
Mensur Suljović
Raymond van Barneveld
Gerwyn Price
Michael Smith
Simon Whitlock

Znao je Cross i uoči meča kako nema što izgubiti, no nije se moglo sa stopostotnom sigurnošću očekivati kako će debitant u najveći dvoboj svoje karijere ući potpuno smiren. 27-godišnjak zaključio je drugi i treći set s izlazima 167 i 153, pokazujući kako misli itekako ozbiljno.

Uspio se probuditi Taylor, dobio je sljedeći set, promašio izlaz na dvostruko 12 za nine-darter, no Cross uzvraća s nova tri uzastopna seta i dolazi na korak do naslova. Ipak, posustaje u sljedećem pa Taylor osvaja još jedan set, no to je bilo sve, 27-godišnji pikadist došao je do uspjeha karijere.

Meč je zaključio izlazom na 140 i ukupnim prosjekom od 107.41. Uz to, izlaze je gađao nevjerojatnih 21/34 i pogodio ukupno 11 maksimuma.

Finale Svjetskog prvenstva:
Rob Cross - Phil Taylor 7:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2018. u 10:22
    Fenomenalna životna priča Crossa. Jučer je bio maestralan, izlazi nevjerojatni - mislim da jučer nijednom nije promašio D18. Tayloru sve najbolje u mirovini, bio je velik protivnik mom najdražem Barneyu.
    Obrisan korisnik
  • M-G02.01.2018. u 08:21
    The Power jednostavno nije imao šanse...potpuno zasluženi naslov za Cross-a...odigrao je fenomenalan turnir..iako je u polufinalu prošao sretno i spretno al pamti se pobjeda...
    M-G