Zimski sportovi

Apsolutna dominacija: Mikaela Shiffrin pomela konkurenciju na Sljemenu!

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2018.
Apsolutna dominacija: Mikaela Shiffrin pomela konkurenciju na Sljemenu!
Foto: FaH

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin, odnijela je ponudi u Zagrebu, na Sljemenu je apsolutno dominirala i s ogromnom prednosti stigla do pobjede. Sekundu i 59 stotinki ostavila je iza sebe drugoplasiranu Švicarku Wendy Holdener dok je mjesto na postolju zauzela i Frida Hansdotter...

Nitko niti blizu, ali doslovno niti blizu. Mikaela Shiffrin nastavila je apsolutnu dominaciju, na Sljemenu je bila uvjerljivo najbrža i treći put uzela krunu snježne kraljice.

Nitko ne može reći nezasluženo, Shiffrin je za klasu iznad svih ostalih i nitko joj se ne može približiti čim je staza malo duža ili teža. I u Zagrebu je potvrdila visoku klasu, već u prvoj vožnji stavila je jednu ruku na trofej pobjednice i samo ju je teška pogreška mogla odvojiti od pobjede.

To se nije dogodilo, drugu vožnju odradila je rutinski, od početka bila je sasvim dovoljno agresivna, nije nepotrebno forsirala i lakoćom je zadržala prednost.

Konačnih 1.59 razlike u odnosu na drugoplasiranu Wendy Holdener dovoljno govori. Švicarka je dobro odvezla drugu vožnju, međutim nije bilo niti blizu dovoljno da uopće zaprijeti fantastičnoj Amerikanki.

Zadovoljna drugom vožnjom može biti Frida Hansdotter koja je napredovala za dvije pozicije u odnosu na prvu vožnju te dohvatila još jedno postolje u Zagrebu.

Najbolju drugu vožnju odradila je Kanađanka Erin Mielzynski kojoj je to donijelo skok na sedmo mjesto.

Podsjećamo, Hrvatice nisu uspjele dohvatiti drugu vožnju, Leona Popović završila je kao 47. dok je Ida Štimac izletjela.

Slalom, Sljeme:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:53.07
2. Wendy Holdener (Švicarska) +1.59
3. Frida Hansdotter (Švedska) +2.11
4. Petra Vlhova (Slovačka) +2.24
5. Bernadette Schild (Austrija) +2.38
6. Katharina Gallhuber (Austrija) +2.91
7. Erin Mielzynski (Kanada) +2.96
8. Katharina Liensberger (Austrija) +3.20
9. Melanie Meillard (Švicarska) +3.33
10. Anna Swenn Larsson (Švedska) +3.34
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!