Košarka

VIDEO: Warriorsi u Houstonu bolji od Rocketsa, Thunder slomio otpor Clippersa

Branimir Korać • petak, 05.01.2018.
VIDEO: Warriorsi u Houstonu bolji od Rocketsa, Thunder slomio otpor Clippersa
Foto: EPA

Svega dva susreta u NBA ligi bili su noćas na rasporedu, a gostujuće pobjede ostvarili su Golden State Warriorsi kod Houstona te Oklahoma City Thunder kod Clippersa...

U dvoboju dvije najbolje momčadi Zapadne konferencije Houston Rocketsi ugostili su Golden State Warriorse i upisali poraz 124:114. Rocketsi nisu imali na raspolaganju Jamesa Hardena, a Warriorsima je nedostajao Kevin Durant te se na kraju pokazalo kako je neigranje Hardena ipak veći hendikep.

Rocketsi su imali četvoricu igrača koji su bili raspoloženi, ali ostali nisu pružili baš ništa i to nije bilo dovoljno. Golden State je imao veću širinu, više igrača dalo je svoj doprinos te su na kraju zasluženo slavili. Pobjedu su potvrdili u posljednjoj četvrtini kada su se Rocketsi približili na 108:103, ali nakon toga Warriorsi ubacuju pet poena u nizu i do kraja susreta nisu dopustili domaćinu da se približi.

"Moramo postati bolji kao momčad. Nismo na toj razini obrambeno, nedostaje nam prave komunikacije, dosta toga što trebamo raditi ne radimo", istaknuo je nakon susreta Mike D'Antoni.

Najbolji kod Warriorsa bili su Stephen Curry s 29 poena, devet skokova i pet asistencija, Klay Thompson dodao je 28 poena (6/9 trica), a Draymond Green 17 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Kod Rocketsa Eric Gordon ubacio je 30 poena uz sedam asistencija, Gerald Green ubacio je 29 poena (8/15 trica), Chris Paul 28 poena (trica 5/10) uz devet asistencija i sedam skokova dok je Clint Capela dodao 15 poena i deset skokova.

Oklahoma City Thunder u gostima je stigao do pobjede protiv Los Angeles Clippersa koji su poraženi 127:117. Loša vijest za Clipperse je i nova ozljeda Miloša Teodosića koji je napustio parket vrlo brzo zbog ozljede.

Thunder je u posljednjoj četvrtini preokretom stigao do pobjede, u to razdoblje ušao je serijom 12:0, preuzeo vodstvo i nije ga ispuštao do kraja susreta.

Clippersi su ponovno igrali bez Austina Riversa koji će prema novim procjenama trebati pričekati još nekoliko tjedana za povratak na parket.

Thunder je do pobjede došao predvođen s 31 poenom i šest skokova Paula Georgea, 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija Russella Westbrooka te 22 poena Carmela Anthonyja. Kod Clippersa DeAndre Jordan ubacio je 26 poena i 17 skokova, Lou Williams 26 poena uz deset asistencija, a Blake Griffin dodao je 24 poena, devet skokova i sedam asistencija.

NBA:
Houston Rockets - Golden State Warriors 114:124
Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 117:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!