Tenis

"Nestašni" Nick Kyrgios došao do naslova na domaćem terenu

Sportnet • nedjelja, 07.01.2018.
"Nestašni" Nick Kyrgios došao do naslova na domaćem terenu
Foto: EPA

Dobro je počela 2018. godina za Australca Nicka Kyrgiosa koji je u finalu ATP turnira u Brisbaneu svladao Amerikanca Ryana Harrisona sa 6:4 6:2...

PIŠE: Jan Šneler

Ulogu favorita koju je pred početak finala imao, Krygios je apsolutno opravdao. Treći nositelj turnira u Brisbaneu nije se puno mučio protiv Ryana Harrisona. Doduše, u prvih šest gemova, Harrison je imao pet break prilika koje nije uspio iskoristiti.

Kod rezultata 3:3, Kyrgios koristi već prvu priliku za oduzimanje servisa i vrlo brzo odlazi na 5:3. Svoj servis za osvajanje seta odradio je vrhunski i prvu dionicu dobio sa 6:4.

Embed from Getty Images

U drugom setu vrlo brzo je oduzeo servis protivniku koji je bio vidno demoraliziran nakon brojnih prilika u prethodnom setu. Da stvar po Harrisona bude gora, u petom gemu ponovno nije bio koncentriran te je Kyrgios došao do novog breaka i prilike za povratak nije bilo. Kyrgios je drugi set dobio sa 6:2.

Treba istaknuti kako je Kyrgios odlično servirao u cijelom meču. Upisao je 17 as servisa, a postotak prvog servisa mu je u drugom setu bio na impozantnih 83%.

ATP Brisbane, finale:
Nick Kyrgios (Australija) - Ryan Harrison (SAD) 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!