Tenis

WTA Sydney: Rekordne temperature u Sydneyju pokvarile ugođaj, Mladenović prva žrtva

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2018.
WTA Sydney: Rekordne temperature u Sydneyju pokvarile ugođaj, Mladenović prva žrtva
Foto: EPA

Započeo je WTA turnir u Sydneyju gdje se nastupalo u nehumanim uvjetima na ogromnim temperaturama preko 40 stupnjeva. Katarina Mladenović prva nije izdržala i predala je meč...

Prva žrtva na rekordno visokim temperaturama u Sydneyju bila je Kristina Mladenović koja je zbog iscrpljenosti uzrokovane visokom temperaturom bila prisiljena predati meč protiv mlade Australke Ellen Perez. Mladenović se odlučila za predaju kod zaostatka 6:4, 4:2 kada više jednostavno nije mogla izdržati. Za Perez je ovo prva pobjeda protiv igračice iz Top 50, a u Sydneyju je prošle godine ubilježila prvu pobjedu protiv igračice iz Top 100 kada je u kvalifikacijama svladala Katerinu Kozlovu.

"Nadam se da će joj biti bolje, izgledala je stvarno bolesno. Ja volim igrati na visokim temperaturama, često sam u Georgiji trenirala u takvim uvjetima i ne predstavlja mi problem", istaknula je Australka.

Embed from Getty Images

Iz turnira je ispala treća nositeljica Jelena Ostapenko koja je poražena od Ekaterine Makarove u dva seta. Ostapenko nije dobro otvorila sezonu, upisala je poraz i u prvom kolu turnira u Shenzhenu te još uvijek čeka na prvu ovosezonsku pobjedu. U meču protiv Makarove konstantno je bila u zaostatku, hvatala je minus tijekom cijelog prvog seta i izgubila ga u tie-breaku. U drugom setu odmah je ušla u ogroman minus, Makarova je povela s 5:0 i priči je bio kraj.

Problema nije bilo za Elenu Vesninu koja je za 70 minuta upisala pobjedu protiv Španjolke Lare Arruabarene. Španjolka je u glavni ždrijeb ušla kao lucky loser, no nije uspjela iznenaditi i Vesnina je lakoćom slavila te prekinula seriju poraza kojih je nakupila čak pet u nizu na kraju prošle godine.

WTA Sydney, prvo kolo:
Ellen Perez (Australija, WC) - Kristina Mladenović (Francuska, 5) 6:4, 4:2 predaja Mladenović
Ekaterina Makarova (Rusija) - Jelena Ostapenko (Latvija, 3) 7:6(3), 6:1
Elena Vesnina (Rusija) - Lara Arruabarena (Španjolska, LL) 6:2, 6:2

WTA Sydney, prvo kolo parova:
Lucie Šafarova/Barbora Strycova (Češka/Češka, 2) - Alicja Rosolska/Abigail Spears (Poljska/SAD) 4:6, 6:0, 10:8
Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Kanada/Kina, 3) - Monique Adamczak/Storm Sanders (Australija/Australija) 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!