Košarka

VIDEO: Utakmica karijere Dragana Bendera, Westbrook će pamtiti njegovu blokadu

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2018.
VIDEO: Utakmica karijere Dragana Bendera, Westbrook će pamtiti njegovu blokadu
Foto: EPA

Phoenix Sunsi upisali su veliku pobjedu protiv Oklahoma City Thundera koji su svladani sa 114:100. Ovu utakmicu posebno će pamtiti i Dragan Bender koji je odigrao sjajno i dao veliki doprinos u slavlju svoje momčadi...

Phoenix Sunsi noćas su ugostili Oklahomu City Thunder i upisali pobjedu 114:100. Veliki impuls Sunsima pružili su oni najmlađi Dragan Bender i Josh Jackson koji su odigrali vrlo važne uloge i ponajboljim utakmicama karijere pokazali zašto su tako visoko izabrani na draftu.

Bender je ubacio čak 20 poena što mu je rekord karijere, ubacio je rekordnih šest trica, rekordnih sedam pokušaja iz igre, odigrao rekordnih 39 minuta te izjednačio rekorde po broju asistencija (četiri) i upućenih šuteva za tri poena (osam).

Hrvatski reprezentativac ubacio je u drugom poluvremenu čak 17 od svojih 20 poena, a svemu tome dodao je i šest skokova i tri blokade. Posebno impresivna bila je blokada kod vodstva 47:42 kada je Westbrook jurio u kontru, Bender ga odlično ispratio i lakoćom izblokirao.

"Pokušavamo razviti mlade igrače i obojica su iskočili u ovom susretu. Odigrali su jako dobro, Josh je odlično probijao i pronalazio Dragana na perimetru i njihova suradnja bila je sjajna", istaknuo je Jay Triano nakon dvoboja.

Bender je u drugom poluvremenu šutirao za tricvu 5/6, a to je bilo razdoblje u kojem su Sunsi stvarali razliku i riješili pitanje pobjednika. Ukupno su za tricu šutirali 17/39 i tih 17 ubačenih trica im je najviše ove sezone.

Odličan je bio i Devin Booker s 26 poena (5/10 trica), TJ Warren dodao je 23 poena i pet skokova, Josh Jackson 17 poena, deset skokova i pet asistencija, a Tyson Chandler 13 skokova.

Kod Thundera Russell Westbrook ubacio je 26 poena uz deset skokova i 11 asistencija dok je Paul George dodao 19 poena, osam skokova i pet asistencija.

Los Angeles Lakersi pregazili su Atlanta Hawkse, a ako je netko mislio kako će se Ivici Zupcu otvoriti nešto više prostora odlaskom Andrewa Boguta, prevario se. Niti on, a niti Thomas Bryant nisu se usrećili minutažom iako je Brook Lopez igrao samo 19 minuta. Obojica su dobili po minutu na kraju susreta.

Zato je niska petorka Lakersa radila odličan posao, pretrčala je Hawkse i zabila 42 poena iz kontranapada, a u prvom dijelu nadjačali su Hawkse u tranziciji s čak 28:0.

Brandon Ingram ubacio je 20 poena uz sedam asistencija, Jordan Clarkson dodao je 18 poena, a Lonzo Ball 13 poena uz deset skokova i šest asistencija. Kod Hawksa Dennis Schroder ubacio je 27 poena uz pet asistencija, a po 15 poena dodali su Kent Bazemore i John Collins.

New York Knicksi odnijeli su pobjedu iz Dallasa gdje su slavili sa 100:96. Prekinuli su tako Knicksi niz od tri uzastopna poraza i došli do vrijedne pobjede. Kristaps Porzingis ubacio je 29 poena uz osam skokova, Kyle O'Quinn dodao je 15 poena i 11 skokova, a Enes Kanter 13 poena uz 18 skokova. Kod Mavericksa Harrison Barnes završio je s 25 poena i sedam skokova dok je Wesley Matthews dodao 14 poena.

Portland Trail Blazersi svladali su San Antonio Spurse sa 111:110 u utakmici u kojoj nisu nastupili Damian Lillard na jednoj te Kawhi Leonard na drugoj strani. Za pobjedu Blazersa ubacio je CJ McCollum 5.9 sekundi prije kraja susreta.

McCollum je susret završio s 25 poena, pet skokova i sedam asistencija, Mo Harkless dodao je 19 poena i pet skokova, a Jusuf Nurkić 17 poena uz 13 skokova. Kod poraženih LaMarcus Aldridge ubacio je 30 poena uz 14 skokova dok je Manu Ginobili dodao 26 poena.

Pet sekundi prije kraja Josh Richardson ubacio je u pobjedi Miamija protiv Utaha čime je Heat slavio nakon što je zaostajao i osam poena tijekom posljednje dionice.

Po 16 poena kod Heata ubacili su Goran Dragić i Tyler Johnson, a 27 kod Jazzera Donovan Mitchell.

NBA:
Miami Heat - Utah Jazz 103:102
Dallas Mavericks - New York Knicks 96:100
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 111:110
Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 132:113
Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 114:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!