Košarka

VIDEO: Hezonja nastavlja s dobrim nastupima, a Orlando s porazima, Bogdanovića stala trica

Branimir Korać • četvrtak, 11.01.2018.
VIDEO: Hezonja nastavlja s dobrim nastupima, a Orlando s porazima, Bogdanovića stala trica
Foto: EPA

Mario Hezonja i Bojan Bogdanović i noćas su završili s dvoznamenkastim učinkom, ali njihove momčadi upisale su poraze. Bucksi su bili bolji od Magica, a Pacersi su izgubili od Heata...

Iako skraćene rotacije, Miami Heat svladao je Indianu sa 114:106. Dragić i društvo odlično su krenuli u utakmicu, a nakon toga uspješno su sačuvali vodstvo te na kraju upisali pobjedu, šestu u nizu.

I dok je Miami u sjajnoj formi, Indiana u odnosu na onaj odličan početak sezone igra dosta promjenjivo. Ipak, još uvijek je na iznad 50 posto te se nada kako bi mogla uhvatiti doigravanje. Ovdje je u završnici pritisnula i skoro uhvatila umorne goste, međutim tricom Ellingtona 25 sekundi prije kraja Miami se odvojio na 109:103 i upisao pobjedu.

Bojan Bogdanović odradio je 32 minute i za to vrijeme ubacio 15 poena uz šut 6/7 za dva i 0/4 za tricu čemu je dodao 3/4 s linije slobodnih bacanja. Osim toga uhvatio je i šest skokova.

Kod Pacersa najefikasniji bio je Victor Oladipo s 26 poena i sedam skokova, ali i on je bio vrlo loš na šutu za tri, promašio je svih šest pokušaja. Domantas Sabonis dodao je 18 poena i sedam skokova. Pacersi su očajno šutirali za tri poena, tek 1/18.

Miami su predvodili Dragić s 20 poena i devet asistencija te Hassan Whiteside sa 16 poena i 15 skokova.

S dobrim igrama nastavlja Mario Hezonja, ali Orlando unatoč tome nastavlja bilježiti poraze. Čak šesti u nizu stigao je u gostima kod Milwaukee Bucksa koji su slavili sa 110:103 i očekivano odnijeli pobjedu

Frank Vogel je dosta rotirao, a Orlando je najbolje igrao kada su na parketu bili oni koji su krenuli s klupe, a među njima i Hezonja. Hrvatski reprezentativac bio je racionalan, odradio je dobar posao na obje strane parketa i pokazao kako se napunio samopouzdanjem. Ono što je najbolje, uzima šuteve i ide u završnicu kada je to potrebno, nema forsiranja i takvom igrom zaslužio je ovakvu minutažu.

Međutim protiv Bucksa nije pomoglo, protivnik je bio prejak i rutinski je stigao do pobjede. U završnici je Orlando zaprijetio, ali nedovoljno da bi došao do preokreta.

Hezonja je imao najveću minutažu kod Orlanda, igrao je 31 minutu i ubacio 13 poena (5/8 za dva, 1/2 za tri), čemu je dodao i četiri skoka i dvije osvojene lopte. Najefikasniji s 21 poenom bio je Evan Fournier, a po 14 poena dodali su Bismack Biyombo (devet skokova) i Marreese Speights.

Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 26 poena uz sedam skokova, Khris Middleton dodao je 22 poena uz pet skokova, a John Henson 14 poena uz deset skokova.

Jazzeri su stigli do tijesne pobjede u Washingtonu 107:104 i tako iznenadila Wizardse. John Wall odigrao je odličnu utakmicu s 35 poena i 11 asistencija, ali nije pomoglo. Gosti su imali više raspoloženih igrača i na kraju su slavili predvođeni s 21 poenom Rickyja Rubija.

Odličan je bio i Kemba Walker kod Hornetsa, ali niti njegovih 41 poen nije pomoglo Charlotteu. Dallas je u gostima bio uspješniji sa 115:111 predvođen s 25 poena i 11 skokova Harrisona Barnesa.

Vrlo neizvjesno bilo je u New Yorku gdje su Knicksi ugostili Bullse koji su slavili nakon dva produžetka sa 122:119. Mladi Finac Lauri Markkanen nosio je Bullse s 33 poena i osam ubačenih trica, a tek u drugom produžetku potpuno je slomljen otpor domaćina.

Portlandu se vratio Damien Lillard, ali unatoč tome Blazersi su upisali poraz. Na gostovanju kod Houstona koji i dalje nema Jamesa Hardena, Blazersi nisu imali odgovor na Chrisa Paula koji je završio s 37 poena, 11 asistencija i sedam skokova, a Lillard je na povratku upisao 29 poena uz osam asistencija.

Iznenađenje su priredili Clippersi koji su u utakmici karijere Loua Williamsa slavili u Oaklandu protiv Golden State Warriorsa s visokih 125:106. Williams je ubacio 50 poena i podijelio sedam asistencija te uz 22 poena Tyronea Wallacea predvodio svoju momčad.

Domaćin nije imao na raspolaganju Stephena Curryja i Klaya Thompsona, ali bez obzira na to nije očekivao ovakav poraz, posebno jer se vratio Kevin Durant. Durant je ubacio 40 poena, ali nije bilo podrške suigrača.

NBA:
Indiana Pacers - Miami Heat 106:114
Washington Wizards - Utah Jazz 104:107
Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 111:115
New York Knicks - Chicago Bulls 119:122 dva produžetka
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 80:114
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 110:103
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 105:102
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 121:112
Denver Nuggets - Atlanta hawks 97:110
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 106:125
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 104:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!