Košarka

Budućnost sjajnim otvaranjem drugog poluvremena do preokreta i pobjede protiv Cedevite

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2018.
Budućnost sjajnim otvaranjem drugog poluvremena do preokreta i pobjede protiv Cedevite
Foto: FaH

Cedevita je upisala i drugi poraz u Top 16 Eurokupa. Nakon što je izgubila u gostima kod Trenta, ostala je bez pobjede i na svom parketu protiv Budućnosti koja je slavila sa 78:75...

Cedevita je propustila priliku doći do prve pobjede u Top 16 Eurokupa, imala je protiv Budućnosti kontrolu nad susretom i rezultatom, ali na kraju ju je skupo stajao loš ulazak u drugo poluvrijeme. Vrlo brzo je Budućnost u tom razdoblju napravila preokret, stao je šut kod domaćina, a s druge strane Podgoričani su se potpuno razigrali i preuzeli vodstvo.

Znalo se da će to biti vrlo težak susret za Cedevitu, Budućnost je došla puna samopouzdanja nakon pobjede protiv Crvene zvezde, međutim u početku je Cedevita izgledala dosta dobro, brzo je stigla do prednosti i održavala je kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Već sredinom prve dionice domaćin je prvi put stigao do dvoznamenkaste prednosti i poveo s 18:8, gosti su dugo bili bez ubačaja iz igre, a tu seriju prekinuo je Gordić smanjenjem na 18:10.

Na startu druge četvrtine Budućnost je tricom Nikole Ivanovića smanjila na 22:17 i približila se na samo pet poena zaostatka, ali Musa i Nichols igrali su dobro u tom razdoblju i održavali prednost na strani domaćina.

Na poluvrijeme se otišlo uz vodstvo Cedevite 43:34 i Zagrepčani su trebali samo tako nastaviti u drugom dijelu. Međutim kada su Podgoričani krenuli, Cedevita nije imala odgovor. U prve tri minute drugog dijela i jedni i drugi imali su problema s realizacijom, a prvi su iz te rupe izašli gosti koji nakon trice Muse za 48:38 kreću u seriju i rade čak 22:5 te preuzimaju vodstvo.

Domaćin je izgledao izgubljeno, malo toga mu je polazilo za rukom i u zadnjoj dionici Budućnost je došla i do najviših 71:60. U završnici su ipak Nichols i Murphy uspjeli približiti Cedevitu na samo tri poena minusa da bi deset sekundi prije kraja Musa s linije slobodnih bacanja smanjio na 77:75.

Cedevita je odmah radila brzi prekršaj, Landry je završio na liniji slobodnih bacanja gdje je pogodio samo jedno i Cedevita je dobila zadnji napad i priliku da tricom izbori produžetak. Međutim odradila ga je loše, Musino dodavanje za Murphyja bilo je neprecizno i lopta je otišla u aut te su Podgoričani mogli proslaviti pobjedu.

Džanan Musa predvodio je Cedevitu s 14 poena i šest skokova dok je Andrija Stipanović dodao 13 poena i osam skokova. Kod Budućnosti Nemanja Gordić ubacio je 18 poena dok su po 16 dodali Sead Šehović (osam skokova), Kyle Gibson (pet asistencija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!