Zimski sportovi

Prva pobjeda Muffat-Jeandeta u kombinaciji u Wengenu

Slavko Boldin • petak, 12.01.2018.
Prva pobjeda Muffat-Jeandeta u kombinaciji u Wengenu
Foto: EPA

Druga i posljednja alpska kombinacija sezone, ali i uoči Olimpijskih igara u Pyeongchangu održana je u Wengenu. Kao i u prvoj utrci u Bormiu, pobjedu je odnio Francuz, ali ne Alexis Pinturault, koji je današnje natjecanje propustio, već Victor Muffat-Jeandet...

U spustaškom dijelu kombinacije najbrži je bio Austrijanac Vincent Kriechmayr. Borbu za postolje s trećeg i četvrtog mjesta čekali su Talijani Dominik Paris i Peter Fill, sedmi je bio Norvežanin Kjetil Jansrud, a od specijalista za slalom u najboljem položaju bio je Luca Aerni na 20. mjestu.

Zbog toplog vremena staza za slalom nije bila u optimalnom stanju pa su to iskoristili prvi startni brojevi. Muffat-Jeandet preuzeo je vodstvo, koje je zadržao sve do kraja, ispred Rusa Pavela Trikičeva, koji je tako iznenađujuće ostvario svoje prvo postolje u Svjetskom kupu.

Treće mjesto u utrci i prvo u poretku kombinacije zauzeo je Peter Fill. Paris je na kraju završio četvrti, a Jansrud peti, dok je najveća domaća nada, Luca Aerni, odustao u slalomu nakon prvog prolaza.

Hrvatski predstavnici nisu ostvarili zapaženiji rezultat. Natko Zrnčić Dim razočaravajuće je odskijao spust, kojeg je završio na 55. poziciji. U zadanim uvjetima, slalomsku utrku odradio je solidno, ali samo za 33. poziciju na kraju. Istok Rodeš je spust odradio u skladu s očekivanjima (59. mjesto), a 21. vremenom slalomske vožnje plasirao se na 38. mjesto završnog poretka.

Wengen (ŠVI), alpska kombinacija (m):
1. Victor Muffat-Jeandet (FRA) 2:35.29
2. Pavel Trikičev (RUS) +0.96
3. Peter Fill (ITA) +1.15
4. Kjetil Jansrud (NOR) +1.16
5. Dominik Paris (ITA) +1.18
6. Mauro Caviezel (ŠVI) +1.23
7. Justin Murisier (ŠVI) +1.30
8. Matthias Mayer (AUT) +1.37
9. Bryce Bennett (SAD) +1.45
10. Aleksander Aamodt Kilde (SAD) +1.50
...
33. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV) +5.64
38. ISTOK RODEŠ (HRV) +6.19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!