Zimski sportovi

Vratar Medveščaka u kanadskom rosteru za Olimpijske igre

Branimir Korać • četvrtak, 11.01.2018.
Vratar Medveščaka u kanadskom rosteru za Olimpijske igre
Foto: EPA

Kanađani su danas objavili popis igrača koji će ih predstavljati u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama, a na popisu se nalazi i vratar Medveščaka Kevin Poulin...

Veliko priznanje i za Medveščak i za samog igrača. Kevin Poulin nalazi se na popisu kanadske reprezentacije u hokeju na ledu za Zimske olimpijske igre koje počinju za mjesec dana.

U Europi nastupa ogroman broj vrlo kvalitetnih kanadskih hokejaša i nije nimalo lako ući u bilo kakvu vrstu reprezentacije, a posebno ne u olimpijsku. Na ZOI neće nastupiti igrači iz NHL-a, ali i bez njih turnir će biti iznimno zanimljiv.

Poulin je prvi vratar Medveščaka, klubu se priključio u listopadu i vrlo brzo pokazao kvalitetu. Osim njega na rosteru su od vratara i Justin Peters koji brani za Köln te Ben Scrivens iz Salavat Julaeva Ufe.

Ovaj roster Kanade u nogama ima preko 5500 NHL nastupa, a rijetki su oni koji nisu upisali nastup u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta.

Poulin će se priključiti reprezentaciji 28. siječnja kada počinje trening kamp u Latviji.

Na popisu su sljedeći igrači:

Vratari: Justin Peters (Köln), Kevin Poulin (Medveščak), Ben Scrivens (Salavat Julaev Ufa)

Braniči: Stefan Elliott (HV71), Chay Genoway (Lada Togliatti), Cody Goloubef (Stockton), Marc-Andre Gragnani (Dinamo Minsk), Chris Lee (Metalurg Magnitogorsk), Maxim Noreau (SC Bern), Mat Robinson (CSKA Moskva), Karl Stollery (Dinamo Riga)

Napadači: Rene Borque (Djurgaardens IF), Gilbert Brule (Kunlun Red Star), Andrew Ebbett (SC Bern), Quinton Howden (HC Dinamo Minsk), Chris Kelly (Belleville), Rob Klinkhammer (Ak Bars Kazan), Brandon Kozun (Lokomotiv Jaroslav), Maxim Lapierre (HC Lugano), Eric O'Dell (HC Soči), Mason Raymond (SC Bern), Derek Roy (Linkoping HC), Christian Thomas (Scranton), Linden Vey (Barys Astana), Wojtek Wolski (Metalurg Magnitogorsk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley11.01.2018. u 21:52
    zaboravio sam da su bez nhl-ovaca, ali svejedno veliko priznanje
    Weasley