Rukomet

Cindrić: "Znali smo da ne možemo pobijediti ako odigramo samo jedno dobro poluvrijeme"

Branimir Korać • subota, 13.01.2018.
Cindrić: "Znali smo da ne možemo pobijediti ako odigramo samo jedno dobro poluvrijeme"
Foto: FaH

Hrvatski rukometaši nakon pobjede protiv Srbije isticali su važnost osvojenih bodova, ali isto tako već su se okrenuli sljedećem protivniku, a to je Island...

Luka Cindrić odradio je odličan posao za ono vrijeme koje je proveo na parketu. Četiri gola iz četiri pokušaja, učinak je hrvatskog srednjeg vanjskog.

"Bilo je vrlo važno na ovaj način otvoriti Europsko prvenstvo. Bili smo spremni na veliku borbu svih 60 minuta jer smo znali da ne možemo pobijediti igrajući dobro samo jedno poluvrijeme. Pobjeda protiv Hrvatske uvijek puno znači, ali ne gledamo na nju kao na nešto posebno. Bila je to samo utakmica koju moramo dobiti", kaže Cindrić.

Iako je Srbija potučena do nogu, Zlatko Horvat, koji je također odradio vrlo dobar posao, smatra kako ju ne treba prerano otpisati.

"Nemojte već sada prekrižiti Srbiju, sigurno će u naredne dvije utakmice protiv Islanda i Švedske protivnika staviti na muke. Iza nas je jako teška utakmica i fizički i psihološki." Što se tiče ozljede Domagoja Duvnjaka, Horvat je svjestan kako nije bezazlena. "Ne želim ništa predviđati, nije riječ o običnom grču. Nadamo se da će se oporaviti prije kraja Prvenstva."

Igrač utakmice prema izboru EHF-a bio je Mirko Alilović koji se već okreće prema dvoboju protiv Islanda koji je na rasporedu u nedjelju od 20:30 sati.

"Odigrali smo sjajno od prve do posljednje minute protiv protivnika o kojem su svi u Hrvatskoj pričali danima prije utakmice. Utakmica je gotova i moramo ovo zaboraviti. Bilo je sjajno, atmosfera je bila fantastična, ali već razmišljamo o Islandu."

Prvo ime Hrvatske bio je Luka Stepančić koji je predvodio reprezentaciju do pobjede važnim golovima. U završnici prvog dijela, u seriji 4:0, postigao je dva pogotka, uključujući i onaj nekoliko sekundi prije odlaska na odmor.

"Jako teško za igrati, posebno jer nas nekoliko nikada nije nastupilo u ovakvoj atmosferi. Puno smo toga uložili u ovaj susret i ova pobjeda nam puno znači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!