Zimski sportovi

Talijanski dan u Bad Kleinkirchheimu, sva mjesta na postolju Talijankama

Branimir Korać • nedjelja, 14.01.2018.
Talijanski dan u Bad Kleinkirchheimu, sva mjesta na postolju Talijankama
Foto: EPA

Spust u Bad Kleinkirchheimu protekao je u potpunoj dominaciji Talijanki koje su zauzele prve tri pozicije. Daleko najbrža bila je Sofia Goggia koja je tako stigla do treće pobjede u karijeri...

Sofia Goggia odradila je sjajan posao u Bad Kleinkirchheimu gdje je pomela konkurenciju i ostavila je daleko iza sebe. Najbolja vožnja u karijeri 25-godišnje Talijanke koja je tako stigla do treće pobjede u Svjetskom kupu i prve nakon dominacije u brzim disciplinama prošle godine na stazi u Južnoj Koreji.

Goggia je bila uvjerljivo najbrža i ostavila je sve daleko iza sebe, nitko nije ušao u sekundu zaostatka i tako je potvrdila svoju svestranost nakon što je ove sezone već završavala na postolju i u veleslalomu i superveleslalomu.

Talijani imaju itekako puno razloga za zadovoljstvo, odmah iza Goggije smjestila se jučerašnja pobjednica superveleslaloma Federica Brignone sa zaostatkom od sekunde i deset stotinki, a za potpuno zadovoljstvo Talijana pobrinula se Nadia Fanchini koja je završila na trećem mjestu.

Vodeća spustašica svijeta Tina Weirather na kraju se morala zadovoljiti petim mjestom i velikim zaostatkom za pobjednicom dok je iznenađenje priredila Francuskinja Tiffany Gauthier koja je završila kao četvrta.

Još veće iznenađenje je ulazak u Top 10 još jedne Talijanke, Marte Bassino koja je s visokim startnim brojem 45 doskijala do desetog mjesta i tako preskočila Laru Gut.

Spust, Bad Kleinkirchheim:
1. Sofia Goggia (Italija) 1:04.00
2. Federica Brignone (Italija) +1.10
3. Nadia Fanchini (Italija) +1.45
4. Tiffany Gauthier (Francuska) +1.59
5. Tina Weirather (Lihtenštajn) +1.74
6. Jasmine Flury (Švicarska) +1.85
6. Michelle Gisin (Švicarska) +1.85
8. Anna Veith (Austrija) +2.03
9. Stephanie Venier (Austrija) +2.06
10. Marta Bassino (Italija) +2.08
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!