Rukomet

Johanesson: "Francuska iz ovog susreta je najbolja 'druga postava' koju sam ikad vidio"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.01.2018.
Johanesson: "Francuska iz ovog susreta je najbolja 'druga postava' koju sam ikad vidio"
Foto: FaH

Francuska nije imala nikakvih problema protiv Austrije iako je zaigrala u "kombiniranom" sastavu. Uvjerljiv nastup onih mlađih i igrača koji nemaju tako veliku minutažu, doveli su do pobjede 33:26...

Austrija jednostavno nije imala nikakve šanse. Iako je Didier Dinart odmarao dobar dio onih koji će inače imati najveću minutažu, to se nije osjetilo na rezultatu.

"Francuska iz ovog susreta je najbolja 'druga postava' koju sam ikad vidio. Kontrolirala je utakmicu od prve minute i iako smo mi igrali dobro i nismo se predavali francuska vrsta ima sjajne igrače i sigurno će završiti među četiri najbolje reprezentacije ovog Prvenstva", istaknuo je austrijski izbornik Patrekur Johanesson.

Didier Dinart tražio je od igrača ozbiljnost i dobio je. Mogao je biti itekako zadovoljan napravljenim u ovom susretu.

"U prošlosti smo vidjeli kako Francuska pada na ovakvim dvobojima stoga je ovo za nas bila jedna ozbiljna utakmica. Francuski sastav, čak i s mnogo rotacija, mora biti spreman pokazati kvalitetnu igru. Ovi susreti su stvoreni za dobivanje samopouzdanja, pravljenje pogrešaka i napredak."

Zadovoljan je bio i Luc Abalo, također ističući ozbiljnost momčadi.

"U ovom susretu pokazala se jedna raznolika Francuska, s mnogo pojedinaca u različitim ulogama. Sve je dobro izgledalo na obje strane terena, propustili smo neke prilike u pojedinim trenucima, ali gledajući čitav susret naša je predstava bila ozbiljna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!