Euro 2018., skupina C, 2. kolo, 15.01.2018, 18:15 h
Njemačka
Njemačka 25:25 Slovenija
Slovenija

Slovenci proslavili pobjedu, Njemačkoj nakon pregleda snimke ipak remi

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2018.
Slovenci proslavili pobjedu, Njemačkoj nakon pregleda snimke ipak remi
Foto: FaH

Velika drama u Areni i u konačnici remi između Slovenije i Njemačke. Slovenija je već proslavila pobjedu, no pregledom snimke suci su dodijelili Njemačkoj sedmerac na isteku vremena i Tobias Reichmann zabio je za remi...

Veselin Vujović neće biti nimalo zadovoljan nakon dvoboja Njemačke i Slovenije i to s razlogom. Neovisno o posljednjoj akciji u kojoj se čini da je Blagotinšek možda i zasmetao prilikom izvođenja posljednjeg napada Njemačke, suci su odradili dio posla pomažući Njemačkoj u izbjegavanju poraza.

Nekoliko odluka bilo je posve neshvatljivo, slovenska klupa posebno je eksplodirala kada je dosuđen nepostojeći sedmerac zbog navodnog prekršaja Vida Kavtičnika pri čemu mu je pokazano i isključenje, dvije minute dobila je i klupa, a Njemačka je uspjela probiti granicu od tri razlike i smanjiti na 19:17.

Uz svu pomoć koju je imala u drugom dijelu, Njemačka ipak nije uspjela doći do pobjede. Nije niti zaslužila. Izuzetno požrtvovni Slovenci dali su sve od sebe kako bi došli do pobjede, primili su dosta batina, a na kraju imali više isključenja. Vujović je pokraj terena "izgubio pet godina života", na kraju je stao on na vrata i htio braniti penal Reichmanna s istekom vremena frustriran zbog svega što se događalo.

Slovenija je odigrala sjajno prvo poluvrijeme tijekom kojeg je imala i šest golova prednosti. Urban Lesjak bio je vrlo raspoložen, na drugoj strani Andreas Wolff nije mogao obraniti baš ništa i Slovenci su se odvojili.

U drugi dio Njemačka je ušla odlučnije pokušavši smanjiti zaostatak i na ulasku u zadnjih 20 minuta to je i uspjela. Uz dva gola Reichmanna i Gensheimera napravila je seriju 4:0, poravnala na 19:19 i uhvatila priključak.

Deset minuta prije kraja prvi put uspjela je i povesti 21:20, ali Slovenija radi preokret, golovima Bezjaka, Cingesara i Zarabeca povela je 23:21 tri i pol minute prije kraja.

Häfner i Groetzki vraćaju Njemačku u igru da bi na ulasku u zadnju minutu, nakon što je Janc promašio dva penala, Kavtičnik iz sedmerca zabio za 24:23. Deset sekundi prije kraja Drux zabija za 24:24 i tada kreće drama. Slovenija je krenula u kontru i Janc zabio za 25:24, Slovenci su započeli sa slavljem, no Nijemci su se bunili i krenulo se u pregledavanje snimke. Litavski suci desetak minuta vraćali su snimku i na kraju presudili kako je Blagotinšek pokušajem bloka spriječio kontru Njemačke što je automatski crveni karton i sedmerac. Izveo ga je Reichmann za bod Njemačke.

Miha Zarabec kod Slovenije je skupio pet golova, a kod Njemačke Uwe Gensheimer zabio je sedam.

Euro 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka25:25Slovenija
Crna Gora28:29Sjeverna Makedonija
1Sjeverna Makedonija 379:77+25
2Njemačka 382:69+134
3Slovenija 377:69+83
4Crna Gora 366:89-230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2018. u 21:07
    Kakva krađa,kakva sramota!
    Obrisan korisnik