Košarka

VIDEO: Hezonja dobru partiju začinio sjajnim zakucavanjem, pobjedu Orlanda zasjenila tučnjava Afflala i Bjelice

Dario Dodić • srijeda, 17.01.2018.
VIDEO: Hezonja dobru partiju začinio sjajnim zakucavanjem, pobjedu Orlanda zasjenila tučnjava Afflala i Bjelice
Foto: EPA

Košarkaši Orlando Magica upisali su prvu pobjedu ove godine. Na iznenađenje mnogih Magic je na svom parketu svladao Minnesota Timberwolvese koji su u Orlando došli s nizom od pet pobjeda. Iako ga nije išao šut, dobru utakmicu odigrao je Mario Hezonja...

Svega je bilo u Orlandu u dvoboju Magica i Minnesota Timberwolvesa, a završilo je neočekivanom pobjedom domaćina. Orlando je u neizvjesnoj završnici slavio sa 108:102 i tako prekinuo svoj negativan niz od čak sedam poraza te Minnesotin pozitivan niz, Timberwolvesi su u Orlando došli s pet uzastopnih pobjeda.

U poprilično nervoznu utakmicu nešto su bolje ušli Wolvesi, imali su u nekoliko navrata prednost od sedam koševa, ali nisu uspjeli slomiti Magic i odvojiti se. Posebno su nervozni bili Arron Afflalo i Nemanja Bjelica. Sve je započelo kada je Bjelica prigovorio Afflalu jer ga je u jednoj napadačkoj akciji udario laktom, a kulminiralo je sedam i pol minuta prije kraja druge četvrtine kada se Afflalo pokušao fizički obračunati sa srpskim košarkašem - srećom nije ga pogodio kako je namjeravao, udario ga je u zatiljak nakon čega ga je Bjelica primio u "kravatu" - oba su igrača isključena iako se mora priznati kako se Srbin samo branio od Afflalovog napada.

Tučnjava je momentum utakmice okrenula na stranu Magica, a posebno je raspoložen bio Evan Fournier, koji je sjajnu partiju okrunio učinkom karijere, ubacio je čak 32 poena uz šut iz igre 12/22.

Iako ga nije išao šut (nekoliko mu je lopti "iscurilo" iz obruča), Mario Hezonja odigrao je još jednu dobru utakmicu za Orlando. Težak je zadatak imao u obrani gdje se borio s puno višim Karl-Anthonyjem Townsom, ali odličan je bio Mario, limitirao je u dobroj mjeri Townsovu igru u napadu.

Upravo je Hezonjino sjajno zakucavanje u konačnici prelomilo utakmicu. Sedam i pol minuta prije kraja pobjegao je Butleru i zakucao za vodstvo Magica 84:83, koje do kraja domaći igrači nisu ispustili. Čak i kad je promašivao Mario je igrao sa samopouzdanjem, a utakmicu je završio s deset poena (2/5 za 2, 2/7 za 3), jednim skokom, trima asistencijama i ukradenom loptom u 18 minuta provedenih na parketu.

Odličnu rolu s klupe je odigrao D.J. Augustin, utakmicu je završio s 18 poena, šest skokova i šest asistencija, a valja spomenuti i Khema Bircha, koji je iskoristio dobivenu priliku i upisao 12 poena uz deset skokova i čak četiri blokade. Aaron Gordon dodao je 14 koševa i sedam skokova.

Najbolji kod Timberwolvesa bio je Jimmy Butler s 28 koševa, sedam skokova, četiri asistencije, pet ukradenih lopti i dvije asistencije. Taj Gibson dodao je 18 koševa uz sedam skokova, Towns se zaustavio na 15 poena i 12 skokova.

NBA, rezultati:
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 108:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.01.2018. u 22:37
    tako ti je to kad su droge u igri ... takva agresija Afllala je simptomaticna
    narada108
  • Tko Gdje17.01.2018. u 06:31
    Zašto je Bjelica isključen, trebao ga je barem onda pridaviti.
    Tko Gdje