Tenis

Odlična Petra Martić svladala Tajlanđanku u borbi za osminu finala

Sportnet • petak, 19.01.2018.
Odlična Petra Martić svladala Tajlanđanku u borbi za osminu finala
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica, 27-godišnja Petra Martić, prolaskom u osminu finala, izjednačila je najbolji rezultat na Grand Slamovima...

PIŠE: Jan Šneler

Prvi set počeo je loše za našu tenisačicu. Tajlanđanka Kumkhum oduzela joj je servis u drugom gemu i povela s 2:0. Ipak naša tenisačica odmah u sljedećem gemu vraća izgubljeni servis, a onda u petom gemu i dolazi do breaka na servis Kumkhum.

Da drami ne bude kraj pobrinula se upravo Kumkhum koja odmah vraća izgubljeni servis tako da u sedmu igru ulazimo s 3:3 i čak četiri izgubljena servisa. Martić upravo tu konfuziju koristi još jednom i dolazi do prednosti od 5:3 a kod devetog gema, četvrti put u setu uzima servis protivnici i osvaja set sa 6:3.

Treba reći kako su postoci servisa i osvojenih poena kod obje tenisačice bili iznimno niski što je i pridonijelo takvim preokretima. U drugom setu, očito još uvijek pod utjecajem prvoga, Martić nije dobro krenula. Tajlanđanka je odmah uzela break, povela sa 4:2 i onda još jednom oduzela servis našoj tenisačici. Martić se pokušala vratiti rebreakom u osmom gemu, no na kraju ipak Kumkhum dolazi do seta sa 6:3.

Nakon takva dva dinamična i izrazito nepredvidljiva seta, teško je bilo procijeniti kako će se stvari odvijati u ključnom i trećem setu. Ovoga puta Martić prva dolazi do breaka, no Kumkhum odmah u sljedećem vraća izgubljeni servis. Pri rezultatu 2:2, na servis tajlandske tenisačice, Martić je imala čak četiri break prilike, no nažalost nije uspjela to i iskoristiti.

Problematičan je za hrvatsku tenisačicu bio osmi gem. Kumkhum je vodila s 4:3, a u toj fazi svaki gubitak servisa bio bi koban. Tajlanđanka je imala 40:15, dvije break šanse i praktički set u rukama, no Martić ipak uspijeva osvojiti gem. Konačno, u 11. gemu, Martić iskorištava jednu break šansu, odlazi na 6:5 i bez većih problema servira za osvajanje seta i meča.

U četvrtom kolu Martić će igrati protiv Belgijke Elise Mertens.

Australian Open (ž), 3. kolo: Luksika Kumkhum (Tajland) - Petra Martić (Hrvatska) 3:6 6:3 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!