Tenis

Pavić prošao u osminu finalu parova, Mektić zaustavljen

Sportnet • petak, 19.01.2018.
Pavić prošao u osminu finalu parova, Mektić zaustavljen
Foto: EPA

Osim prolaska Mate Pavića, koji je u paru s Oliverom Marachom prošao dalje, u mješovitim parovima naš Franko Škugor u paru s Vaniom King također ide u osminu finala...

PIŠE: Jan Šneler

Sedmi nositelji turnira u parovima, Mate Pavić i Oliver Marach opravdali su očekivanja i prošli u daljnju fazu natjecanja. Danas im je na putu stajao par Koolhof/Sitak.

U prvom setu, Pavić i Marach su imali dvije break prilike u ključnom, devetom gemu, no nisu uspjeli to iskoristiti i možda i ranije zaključiti meč. Ušlo se u tie-brek u kojem su bolji bili Koolhof i Sitak. Vodili su s 5:1 i bez velikih problema osvojili set 13. igru sa 7:5.

U drugom setu oba para su prilično dobro servirala. Podatak koji apsolutno govori u prilog tome je činjenica da do posljednjeg, 10. gema, Marach i Pavić nisu osvojili niti jedan poena na servis Koolhofa i Sitaka. Ovi su pak osvojili svega tri poena. U desetom gemu, ipak Marach i Pavić rade pritisak te uspijevaju iz prve break lopte uzeti set.

Treći set bio je dosta sličan drugom, međutim Marach i Pavić su dosta dugo mučili Koolhofa i Sitaka u šestom gemu. Imali su čak i priliku za break no do oduzimanja servisa nije došlo. Ipak, ponovno u 10. gemu te još jednom s tek jednom break loptom, Marach i Pavić osvajaju i treći set te odlaze dalje. U osmini finala ih čekaju 10. nositelji Bopanna i Roger-Vasselin.

Nažalost drugi par u kojem nastupa hrvatski tenisač nije uspio proći među najboljih 16. Mektić i Peya tijesno su izgubili od 11. nositelja Cabala i Faraha. Prvi set bio je dosta gust. Tek dvije neiskorištene break prilike, po jedna sa svake strane. U 13. igri, Cabala i Farah dolaze do vodstva od 4:1, no Mektić i Peya rade mini preokret i vraćaju na 4:4. Ipak nisu dovoljno izdržali te gube još jedan servis i Cabala i Farah osvajaju prvi set.

Drugi set također je bio napet, a za jednom prilikom naročito mogu žaliti Mektić i Peya. U 10. gemu, pri servisu protivnika, imali su jednu set loptu, no nažalost nisu je iskoristili. Kazna je došla u sljedećem gemu, u kojem gube svoj servis i omogućavaju protivnicima da sa 7:5 osvoje i drugi set.

U natjecanju mješovitih parova, Franko Škugor u paru s Vaniom King prošao je prvo kolo. Favoriziraniji protivnici John Patrick Smith i Arina Rodionova uspjeli su doći do vodstva od 1:0 u setovima. Iako su uspjeli uzeti jedan break protivnicima, Škugor i King su dva puta gubili svoj servis te omogućili Smithu i Rodionovoj da sa 6:4 osvoje prvi set.

Drugi set bio je pun prevrata. Poveli su Rodionova i Smith s 2:0, no furioznom serijom od dva breaka, Škugor i King dolaze do vodstva od 4:2. Ipak, umjesto da privedu set kraju, ponovno gube servis te omogućavaju Rodionovoj i Smithu da se potpuno vrate. Ipak, koncentriranom i hrabrom igrom u 12. gemu, uzimaju još jedan break koji je automatski značio i osvajanje drugog seta.

Treći set, koji se po pravilima igra po sistemu tie-breaka do 10, bio je potpuno neizvjestan. Čak devet puta događali su se mini breakovi u kojima su uspješniji ipak bili Škugor i King. Ključan je bio period u kojem su od 6:5 došli do 9:6 i praktički riješili pitanje pobjednika meča.

Australian Open, parovi (m), 2. kolo:
Marach/Pavić - Koolhof/Sitak (5)6:7 6:4 6:4
Mektić/Peya - Cabal/Farah (5)6:7 5:7

Australian Open, mješoviti parovi, 1. kolo:
Škugor/King - Smith/Rodionova 4:6 7:5 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!