Tenis

Ivo Karlović nakon velike borbe i povratka iz dva seta zaostatka ipak bez četvrtog kola

Branimir Korać • petak, 19.01.2018.
Ivo Karlović nakon velike borbe i povratka iz dva seta zaostatka ipak bez četvrtog kola
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio proći u četvrto kolo Australian Opena. U trećem kolu poražen je u pet setova od Andreasa Seppija koji je vodio 2-0, Karlović ipak izborio peti set, ali tamo je u završnici pokleknuo...

Dva teška maratona su iza Ive Karlovića i dok je onaj protiv Yuichija Sugite riješio u svoju korist, protiv Andreasa Seppija ipak je upisao poraz. Japancu je uzeo peti set s 12:10, a Talijan je u petom bio bolji s 9:7 čime je izborio nastup u četvrtom kolu.

Karlović je odservirao 52 asa, imao 93 winnera i 71 posto ubačaja prvog servisa, ali Talijan je ipak na kraju imao više koncentracije i prošao je dalje. Bez obzira na to Karlović može biti stvarno zadovoljan, dugo je bio bez mečeva i prave forme, a ovdje je odigrao tri dobra meča i nijanse su ga dijelile od prolaza.

Prva dva seta otišla su na stranu Seppija i činilo se da će meč biti riješen relativno brzo. Prvi je uzeo sa 6:3 nakon što je sredinom seta napravio break da bi u drugom odluka pala u 13. igri gdje je Seppi bio bolji sa 7:4.

Međutim Karlović se nije predao iako se u trećem setu kod 4:3 suočio s dvije break lopte, obje je izvukao i nakon toga u tie-breaku sa 7:3 izborio četvrti set. Tamo su obojica bili vrlo uvjerljivi na svom početnom udarcu, nisu dozvolili protivniku da se približi i tek jedan mini break u završnici tie-breaka je presudio, napravio ga je hrvatski tenisač i tako sa 7:5 otišao u peti set.

Tu je Karlović spasio prvu meč loptu kod 5:4, ali nikako nije uspio napraviti pritisak na servis Talijana da bi kod 8:7 Seppi došao do 15:40, prvu meč loptu nije iskoristio, ali drugu je i prošao je u četvrto kolo.

Tamo ga očekuje mladi Britanac Kyle Edmund koji je također igrao pet setova i to protiv Nikoloza Basilašvilija.

Australian Open, treće kolo:
Andreas Seppi (Italija) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:3, 7:6(4), 6:7(3), 6:7(5), 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!