Tenis

Halep teškom mukom nakon maratona do četvrtog kola, Kerber pregazila Šarapovu

Mihaela Bradovski • subota, 20.01.2018.
Halep teškom mukom nakon maratona do četvrtog kola, Kerber pregazila Šarapovu
Foto: EPA

Simona Halep i Angelique Kerber prošle su u četvrto kolo, ali svaka na svoj način. Halep teškom mukom protiv Lauren Davis, a Kerber je uništila Mariju Šarapovu...

Simona Halep provukla se u četvrto kolo nakon gotovo četiri sata borbe s Lauren Davis. Amerikanka se u trećem setu četiri puta vraćala iz breaka zaostatka pritom tri puta kada je Halep servirala za meč da bi kod 11:10 imala 0:40 i Rumunjku na pladnju. Međutim nije dovršila posao i na kraju je kažnjena, Halep je kod 14:13 uspješno odservirala za pobjedu. "Gotovo sam mrtva, ali zadovoljna sam što smo pružili gledateljima odličan teniski meč", istaknula je Halep.

Embed from Getty Images

U češkom dvoboju bilo je zanimljivo iako je Karolina Pliškova slavila u dva seta. Oba su bila tijesna i jednako tako do pobjede je mogla i Lucie Šafarova koja je propustila set loptu u prvom setu i break loptu u drugom. "Uvijek je teško igrati protiv sunarodnjakinje. Lucie je teška protivnica, ovdje je upisala dvije lijepe pobjede i bila sam svjesna da me očekuje težak posao. Zadovoljna sam što sam održavala svoj servis do kraja meča, to mi je pomoglo na putu do pobjede. Servis je ključan u mojoj igri i sretna sam što je funkcionirao."

Embed from Getty Images

Neočekivani poraz upisala je Ashleigh Barty koja je izgubila od Naomi Osake i to dosta glatko sa 6:4, 6:2. Barty je dosta griješila, Osaka koristila te pogreške i uz 12 as servisa rutinski stigla do mjesta u četvrtom kolu.

Embed from Getty Images

Niti Agnieszka Radwanska nije ispunila očekivanja i upisala je poraz u dva seta od Su-Wei Hsieh sa 6:2, 7:5. Tajpežanka je tako prvi put u karijeri svladala Radwansku i općenito upisala jednu od svojih najvećih pobjeda.

Embed from Getty Images

Angelique Kerber igra sve bolje, a pokazala je to uvjerljivom pobjedom protiv Marije Šarapove. Nikakve šanse Ruskinja nije imala, Kerber je potpuno izdominirala susretom i izgubila je samo četiri gema. "U odličnoj sam formi. Pribojavala sam se ovog meča, znala sam kako ću težak posao imati, ali vjerovala sam u sebe i svoju formu. Mislim da mogu puno ove godine u Melbourneu", istaknula je Kerber.

Tenisačice, treće kolo:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Lauren Davis (SAD) 4:6, 6:4, 15:13
Karolina Pliškova (Češka, 6) - Lucie Šafarova (Češka, 29) 7:6(6), 7:5
Naomi Osaka (Japan) - Ashleigh Barty (Australija, 18) 6:4, 6:2
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 26) 6:2, 7:5
Madison Keys (SAD, 17) - Ana Bogdan (Rumunjska) 6:3, 6:4
Barbora Strycova (Češka, 20) - Bernarda Pera (SAD) 6:2, 6:2
Carolina Garcia (Framcuska, 8) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:3, 5:7, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 21) - Maria Šarapova (Rusija) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!