Košarka

VIDEO: Pacersi s dvoznamenkastim Bogdanovićem iznenadili u San Antoniju, Dinwiddie za pobjedu Netsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.01.2018.
VIDEO: Pacersi s dvoznamenkastim Bogdanovićem iznenadili u San Antoniju, Dinwiddie za pobjedu Netsa
Foto: EPA

Osim pobjede Orlando Magica u Bostonu, odigrana su još tri susreta u nedjelju u NBA ligi, a do pobjede su došli Bogdanovićevi Indiana Pacersi te Zupčevi Los Angeles Lakersi...

Indiana Pacersi iznenadili su u gostima San Antonio Spurse i odnijeli pobjedu 94:86. Odličan nastup Pacersa koji su prekinuli seriju od 14 uzastopnih pobjeda Spursa na domaćem parketu. Ovo je tek treći domaći poraz Spursa ove sezone i prvi nakon sredine studenog kada je u Texasu slavio Milwaukee.

Bojan Bogdanović pružio je doprinos ovoj pobjedi, ali ponovno nije bio šuterski raspoložen. Brojevi su mu dodatno pali u odnosu na prosinac, a posebno u odnosu na studeni tijekom kojeg je briljirao. Trica u siječnju mu je na malih 26 posto, a noćas je promašio sva tri pokušaja. Susret je završio s deset poena uz šut za dva 3/6 te slobodna bacanja 4/4, a tome je dodao tri skoka i tri osvojene lopte.

Pacersi su iskoristili probleme Spursa i neigranje Manua Ginobilija, Rudyja Gayja i Kawhija Leonarda, pod upitnikom je bio i Tony Parker, ali je ipak dobio priliku s klupe. Nije briljirao LaMarcus Aldridge koji je odigrao svoju najlošiju utakmicu ove sezone i sve je to išlo na mlin Pacersa.

Najbolji kod Indiane bili su Victor Oladipo s 19 poena i Darren Collison s 15 poena, a kod Spursa Pau Gasol ubacio je 14 poena uz devet skokova, po 12 su ubacili Tony Parker (pet asistencija) i Bryn Forbes dok je Aldridge dodao deset poena i deset skokova.

Lakersi su odigrali još jednu utakmicu bez Lonza Balla koji će propustiti i narednih nekoliko dvoboja, ali i bez njega svladali su New York Knickse s visokih 127:107. Domaćin je odigrao brzo i efikasno, bio je bolji protivnik, a u zadnjih 12 minuta Knicksi više nisu mogli pratiti korak Lakersa i otišli su u visok poraz.

Priliku je dobio na kraju i Ivica Zubac koji je kada je već sve bilo gotovo odradio minutu bez učinka.

Odličan posao u pobjedničkom sastavu odradio je Julius Randle koji je ubacio 27 poena uz 12 skokova i pet asistencija, također i Jordan Clarkson s 29 poena, deset asistencija i šest skokova.

Kod Knicksa po 17 poena ubacili su Kristaps Porzingis, Tim Hardaway i Michael Beasley, Enes Kanter dodao je 12 poena i 14 skokova, a Jarrett Jack deset asistencija.

Brooklyn Netsi odnose pobjedu iz Detroita, a za nju je zaslužan Spencer Dinwiddie teškim ubačajem 0.9 sekundi prije kraja susreta. Dinwiddie je dobio loptu, podignuo Isha Smitha, a zatim pokraj Andrea Drummonda ubacio dosta težak šut.

Odgovornost za ovaj poraz na sebe je preuzeo Stan Van Gundy koji smatra kako je trebao staviti višeg igrača na Dinwiddieja.

"Ish je napravio odličan posao čuvajući ga, ali trebao sam možda staviti višeg igrača na njega. Ish ga je stavio u tešku poziciju, ali Spencer je ipak uspio pogoditi vrlo težak šut", priznaje Van Gundy.

Dinwiddie je ubacio 22 poena uz pet asistencija, a Rondae Hollis-Jefferson dodao je 21 poen, osam skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Tobias Harris ubacio je 20 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Stanley Johnson 18 poena dok je Drummond završio s 13 uhvaćenih skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 86:94
Los Angeles Lakers - New York Knicks 127:107
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 100:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!