Rukomet

Gensheimer: "Španjolska obrana uspješna u pokušaju da nas natjera da sami griješimo"

Sportnet • četvrtak, 25.01.2018.
Gensheimer: "Španjolska obrana uspješna u pokušaju da nas natjera da sami griješimo"
Foto: FaH

Njemački rukometaši u direktnom dvoboju za plasman u polufinale izgubili su šansu za obranom naslova, a gotovo nevjerojatno zvuči podatak da u susretu takvog značaja, kakav je bio jučerašnji protiv Španjolske, punih deset minuta nisu uspjeli postići pogodak...

"Bila je ovo vrlo teška utakmica s mnogo taktičkog nadmetanja s obje strane. U drugom poluvremenu ključnim se pokazalo kada smo s 15:15 stigli na 23:15. Prilagodili smo se na gotovo sve što nam je Njemačka pokušala odigrati, pa prema tome, smatram da smo kontrolirali susret", sažeo je svoje misli u prvom komentaru nakon dvoboja španjolski izbornik Jordi Ribera te dodao:

Prokop ostaje na njemačkoj klupi

Unatoč ispadanju prije eliminacijske faze, a u ulozi branitelja naslova, Njemačka reprezentacija neće tražiti novog izbornika. Poruka je to koja je u četvrtak stigla iz Njemačkog rukometnog saveza, a prenose je tamošnji mediji. I sam Christian Prokop negirao je kako u odnosima između njega i momčadi ima trzavica. "Nisam zabrinut zbog trenutnih priča jer planiram nešto veliko s ovom momčadi."

"Iza nas su dvije komplicirane utakmice u 24 sata, a pred nama pokušaj da se što brže što kvalitetnije rekuperiramo."

S druge strane, njemački kapetan Uwe Gensheimer svjestan je propuštene prilike koju je njegova momčadi imala u ovom direktnom dvoboju za polufinale, no nije propusti pohvaliti protivničku igru u obrani.

"Sve u svemu, potpuno zaslužena pobjeda Španjolske. Naravno da smo vrlo razočarani što nismo iskoristili priliku koja je stajala pred nama. Iza nas je ludo natjecanje s mnogo oscilacija, nismo uspjeli pronaći konstantnost no i bez obzira na to bili smo u prilici uhvatiti polufinale. Španjolska je zatvorila susret svojom 8:0 serijom kojoj su pripomogle naše tehničke pogreške, ali treba reći i kako je španjolska obrana bila uspješna u pokušaju da nas natjera da sami griješimo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!