Zimski sportovi

Medveščak do vrlo vrijedna dva boda u Mađarskoj, protiv Znojma za ulazak u play-off

Branimir Korać • petak, 26.01.2018.
Medveščak do vrlo vrijedna dva boda u Mađarskoj, protiv Znojma za ulazak u play-off
Foto: FaH

U dramatičnom dvoboju u Szekeszfehervaru, Medveščak je stigao do dva vrlo vrijedna boda u borbi za play-off. Protiv domaćeg Fehervara slavio je u raspucavanju i tako ostao na šestoj poziciji uoči posljednjeg kola...

Pet putnika u play-off je poznato, a tko će biti šesti, bit će jasno nakon posljednjeg kola. Medveščak je trenutno na poziciji koja ga vodi u play-off, ima bod više od Dornbirna, dva više od Bolzana te tri od Graza.

Posljednje kolo Medveščaku donosi gostovanje u Češkoj protiv Znojma, momčadi koja je u 43. kolu poražena od Bolzana 7:3, ali i momčadi koja je ove sezone odigrala tri posve ravnopravna dvoboja s Medvjedima. Prvo je Medveščak slavio u Češkoj u produžetku s 3:2, zatim je bio bolji u Ledenoj 1:0 da bi prije pet dana u Zagrebu izgubio 4:3.

Znojmo je na posljednjoj poziciji i odavno izvan igre za play-off, ali neće biti nimalo lagan protivnik. Pritisak je na Medveščaku koji mora slaviti ako misli proći dalje.

U Mađarskoj se nadao punom ulovu, ali na kraju je bio zadovoljan i pobjedom na penale. Zagrepčani su poveli u 14. minuti preko Sondrea Oldena da bi Mađari u drugoj dionici napravili preokret i golovima Lovecchija i Harija poveli s 2:1.

Sredinom posljednje dionice Medveščak je ipak izborio poravnanje preko Adama Deutscha. Otišlo se u produžetak gdje je Medveščak žestoko pritisnuo, imao i igrača više, ali nije to iskoristio.

Na kraju su odlučivali penali gdje je Medvjedima dva boda donio Olden.

Dvoboj s Znojmom na rasporedu je u nedjelju od 17:45.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!