Tenis

Fenomenalni Mate Pavić s Oliverom Marachom osvojio prvi Grand Slam karijere u muškim parovima!

Dario Dodić • subota, 27.01.2018.
Fenomenalni Mate Pavić s Oliverom Marachom osvojio prvi Grand Slam karijere u muškim parovima!
Foto: EPA

Hrvatski majstor u igri parova, Mate Pavić, s Austrijancem Oliverom Marachom osvojio je prvi put u karijeri Grand Slam muških parova turnir muških parova na Australian Openu. Prva je ovo Grand Slam titula za par, u finalu su nadigrali u dva seta kombinaciju Cabal/Farah...

Hrvatski tenisač Mate Pavić prvi je put u karijeri osvojio Grand Slam u muškim parovima. Nakon što je osvojio US Open u miješanim parovima s Laurom Siegemund Mate je s Austrijancem Oliverom Marachom došao do titule na Australian Openu.

Pavić i Marach su nakon nešto više od sat i pol vremena igre potvrdili da su u fenomenalnoj formi i s 2-0 u setovima svladali Kolumbijce Cabala i Faraha za prvi zajednički Grand Slam. Ovo je hrvatsko-austrijskom paru treća titula ove godine i 21. pobjeda u nizu (14. ove godine).

Nakon što su prošle godine pali u epskoj borbi u finalu Wimbledona, Marach i Pavić bili su prejaki za Kolumbijce u Rod Laver Areni. Iako su i Cabal i Farah imali svoje prilike, Marach i Pavić su u ključnim poenima bili kvalitetniji i na kraju su zasluženo došli do titule.

Prvi su priprijetili Hrvat i Austrijanac, u trećem gemu prvog seta došli su do break-prigode, ali je nisu iskoristili. Puno su opasniji Kolumbijci bili u idućem gemu. Imali su četiri break-šanse, ali sve četiri su spasili Pavić i Marach. Deveta igra je presudila, drugom break-loptom u setu Hrvat i Austrijanac stižu do servisa prednosti koji lagano potvrđuju za 6:4 i prednost u setovima.

Drugi je set donio izjednačeniju igru, Cabal i Farah su zaigrali bolje, opasno su prijetili na servisu protivnika, ali break-prilike nisu znali iskoristiti. Slomila ih je hrvatsko-austrijska kombinacija u devetom gemu, kao i u prvom setu, a zatim bez izgubljenog poena sa 6:4 uzela prvi zajednički Grand Slam. To je ujedno prvi Grand Slam karijere za 37-godišnjeg Maracha, dok je Mate jedan osvojio u već spomenutim miješanim parovima.

Pavić sutra ima priliku do nove titule, u miješanim parovima igra finale s Gabrielom Dabrowski protiv kombinacije Babos/Bopanna.

Australian Open, muški parovi, finale:
Pavić/Marach (HRV/AUT, 7) - Cabal/Farah (KOL, 11) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.01.2018. u 15:30
    uvijek je bio u pozadini, neki mozda i nisu znali za njega, a sada.....instant legenda. bravo Mate!
    narada108
  • Obrisan korisnik27.01.2018. u 16:02
    Bravo
    Obrisan korisnik