Tenis

Pavić: "Uopće nisam bio svjestan da smo pobijedili", Marach: "Uplašio me"

Mihaela Bradovski • subota, 27.01.2018.
Pavić: "Uopće nisam bio svjestan da smo pobijedili", Marach: "Uplašio me"
Foto: EPA

Mate Pavić i Oliver Marach osvojili su titulu pobjednika Australian Opena u konkurenciji muških parova, a zanimljiva situacija dogodila se na kraju meča, Pavić uopće nije u prvom trenutku bio svjestan da je pobjednik na Grand Slam turniru...

"Mislio sam da je 4:3, Oliver je odservirao dobro, 40:0, nastavljamo igrati. Uopće nisam bio svjestan rezultata i da smo pobijedili", rekao je Pavić nakon susreta, a Marach je dodao: "Htio sam vrištati od sreće, a onda me Mate uplašio!"

Pavić i Marach nisu imali nimalo lagan put do finala, ali su u sjajnoj formi i zasluženo su odnijeli titulu te potvrdili da su u ovom trenutku najbolji par svijeta.

"Nema laganih protivnika, svi protiv kojih smo igrali u četvrtfinalu, polufinalu i finalu su teški protivnici. U polufinalu smo za protivnike imali dečke koji su prvi put igrali zajedno, ali su izbacili prve nositelje Kubota i Mela. Kolumbijci su do finala svladali braću Bryan i nisu izgubili set. Nismo očekivali ništa drugo nego težak meč."

Ove godine Pavić i Marach nemaju nijedan poraz, imali su vrlo malo vremena za odmor, ali to im nije smetalo.

"Bilo je jako teško. Još od Dohe imali smo puno mečeva, zatim putovali u Auckland gdje smo također ostali do kraja i neposredno prije početka doputovali u Auckland. Samo smo igrali i igrali i igrali. Što je turnir više odmicao, bilo je sve teže i mislim da na kraju nismo niti igrali svoj najbolji tenis."

Pavića u nedjelju očekuje i finale u mješovitim parovima, a Marach mu je obećao kako se neće naspavati.

"Moramo proslaviti. Uključio sam mobitel i vidio da imam 200 poruka. Dugačka je noć pred nama, neće biti puno sna, vidjet ćemo kako će biti u nedjelju. Nadam se da ću igrati dovoljno dobro da upišemo novu pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!