Tenis

Donna Vekić poražena od Siniakove već u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu

Sportnet • ponedjeljak, 29.01.2018.
Donna Vekić poražena od Siniakove već u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu
Foto: EPA

Iako se dobro borila, 50. na ljestvici najboljih tenisačica, Donna Vekić, nije uspjela svladati 52. na svijetu, Katerinu Siniakovu koja je bila bolja s 2:1 u setovima...

PIŠE: Jan Šneler

U prvom setu bila je vidljiva toplo-hladna igra naše tenisačice. Već u drugom gemu Vekić je slabom igrom dopustila Siniakovoj tri break prilike. Međutim, uspjela se izvući i čak u sljedećem gemu oduzeti servis češkoj tenisačici. Ipak, ponovno Vekić katastrofalnom igrom u četvrtom gemu dopušta protivnici da dođe do 0:40 i vraća izgubljeni servis.

Konačni rezultat dekoncentracije bio je ponovi break Siniakove u šestom gemu. Vekić pak u sljedećem gemu ima čak četiri break prilike, no ne uspijeva iskoristiti niti jednu i Siniakova uzima set sa 6:3.

Slična igra bila je prisutna i u drugom setu. Obje tenisačice jako su varirale u igri, bilo je odličnih poteza, ali i jako loših servisa. Prva je Vekić došla do breaka i povela sa 3:1. Ipak, u sljedećem gemu vraća Siniakova break, no Vekić ponovno uzima servis u šestom gemu. Bolje je igrala naša tenisačica kako se bližio kraj seta i u osmom gemu imala 40:0 pri vodstvu 5:2 te uzela još jednom servis Siniakovoj i konačno set sa 6:2.

U trećem setu potpuno drugačija igra od prethodna dva. Bili su teško izboreni gemovi, no niti jedna tenisačica nije gubila servis do sedmog gema. Upravo je taj gem koji mnogi smatraju psihološki važnim, Vekić je izgubila. Svega jedna break lopta bila je dovoljna Siniakovoj da uzme servis hrvatskoj tenisačici. Mirno je do kraja seta Siniakova držala svoj servis i sa 6:4 osvojila treći set.

WTA Sankt Peterburg, 1. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Katerina Siniakova (Češka) 3:6 6:2 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!