Košarka

Odlična posljednja četvrtina Himkija dovoljna za pobjedu protiv Saratova

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.01.2018.
Odlična posljednja četvrtina Himkija dovoljna za pobjedu protiv Saratova
Foto: EPA

Danas je odigrana jedna utakmica u regionalnoj VTB ligi, a kao pobjednik je izašao Himki koji je odličnom posljednjom četvrtinom slomio otpor Saratova i slavio rezultatom 88:75...

Dvoboj dviju susjednih momčadi na prvenstvenoj ljestvici otišao je na stranu Himkija koji je na domaćem parketu, nakon dva uzastopna poraza, stigao do pobjede, ukupno sedme u sezoni. Slavio je protiv Saratova rezultatom 88:75 i tako mu nanio šesti poraz u sezoni. Uz šest poraza, Saratov ima i šest pobjeda

Nakon puno bolje odigrane prve četvrtine u kojoj je domaćin imao i dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata, a zaključio je sa šest koševa viška (26:20), Saratov u sljedećih 20 minuta preokreće rezultat i uoči posljednje dionice ima pet poena prednosti (68:63).

Ipak, Himki se budi na vrijeme i odigrava odličnih završnih deset minuta. U cijeloj četvrtini primio je tek sedam poena, a postigao 25 koševa što je bilo i više nego dovoljno za upisivanje nove pobjede.

Himki je do pobjede predvodio Aleksej Šved s 21 poenom (8/20 iz igre, slobodna bacanja 3/5) i šest asistencija, Anthony Gill dodao je 14 koševa i devet skokova, a Charles Jenkins 11 poena.

Najbolji je kod gostiju bio Shaquielle McKissic sa 16 koševa, dok je Justin Robinson dodao 13 poena i sedam asistencija.

VTB liga:
Himki - Saratov 88:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!