Košarka

VIDEO: James Harden upisao se u povijest, Hezonja ponajbolji u porazu Magica

Branimir Korać • srijeda, 31.01.2018.
VIDEO: James Harden upisao se u povijest, Hezonja ponajbolji u porazu Magica
Foto: EPA

Orlando Magic stvorio je dosta problema Houston Rocketsima, ali fantastični James Harden ipak je na kraju odveo Rocketse do pobjede uz povijesni učinak...

James Harden upisao se u povijest kao prvi igrač koji je ubacio 60 poena i istovremeno ubilježio triple-double. Sjajni Harden nosio je Rocketse do pobjede protiv Orlando Magica kojem nije pomogla vrlo dobra večer Marija Hezonje.

Rocketsi su igrali bez Chrisa Paula i Trevora Arize, vrlo brzo su ostali bez Erica Gordona i Harden je preuzeo na sebe sav teret. Susret je završio sa 60 poena uz odličan šut iz igre 19/30 i s linije slobodnih bacanja 17/18, tome je dodao deset skokova, 11 asistencija i četiri osvojene lopte.

Hardena su gosti pokušavali zaustaviti na sve moguće načine, Frank Vogel izmijenio je praktički cijelu postavu na njemu, ali nije bilo lijeka i zvijezda Rocketsa sjajno je odrađivala posao.

Svakako veseli odličan nastup Hezonje koji je ušao u petorku umjesto Aarona Gordona i bio prvi strijelac Magica. Hezonja je dobio 25 minuta i za vrijeme njih je ubacio 17 poena (4/7 za dva, 3/5 za tri), uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije.

Uz Hardena kod Rocketsa su se istaknuli Clint Capela s 12 poena i 13 skokova te Gerald Green s 11 poena i šest skokova. Kod Orlanda uz Hezonju 17 poena upisao je i Marreese Speights, a po 15 su dodali Jonathon Simmons i Shelvin Mack.

Toronto Raptorsi nisu imali jednostavan zadatak, u goste su im došli Timberwolvesi koji su pali tek u završnici susreta. Toronto je tako stigao do 14. uzastopne pobjede na svom parketu i to okrenuvši zaostatak od 13 poena u drugom poluvremenu.

Unatoč šuterski lošoj večeri DeMar DeRozan ubacio je 23 poena (6/18 iz igre) i podijelio osam asistencija dok je Jonas Valančiunas dodao 18 poena i 11 skokova. Kod poraženih Jimmy Butler ubacio je 25 poena, Andrew Wiggins 15 poena uz osam skokova dok je Karl-Anthony Towns dodao 11 poena i deset skokova.

Washington Wizardsi ostali su na neko vrijeme bez Johna Walla, ali i bez njega su svladali Oklahomu City Thunder sa 102:96 i tako prekinuli pobjednički niz Thundera. Oklahoma City bio je u nizu od osam uzastopnih pobjeda, ali Wizardsi su ipak bili bolji.

Ključ je bio u limitiranju Russella Westbrooka koji je zaustavljen na samo 13 poena što je pomoglo Wizardsima da dođu do pobjede. Tu je veliki posao na obje strane parketa odradio Otto Porter koji je susret završio s 25 poena i šest skokova, a Bradley Beal dodao je 21 poen, šest skokova i devet asistencija. Kod Thundera Paul George ubacio je 28 poena i uhvatio šest skokova, Carmelo Anthony 19 poena uz šest skokova, a Steven Adams 16 poena uz 12 skokova.

Nova era Clippersa bez Blakea Griffina započela je domaćim porazom od Portland Trail Blazersa 104:96. Clippersi tu nisu mogli računati na pridošle Tobiasa Harrisa, Averyja Bradleya i Bobana Marjanovića te su upisali poraz lakše nego što to pokazuje konačan rezultat.

Blazersi su dominirali i uz 28 poena i sedam asistencija Damiana Lillarda, 16 poena CJ-a McColluma, 14 poena i čak 20 skokova Jusufa Nurkića stigli do pobjede. Na drugoj strani raspucavao se Lou Williams koji je imao šut užasnih 5/26 i ubacio 20 poena dok je DeAndre Jordan uhvatio 19 skokova.

Niti Blake Griffin nije igrao za Pistonse koji su slavili protiv Cavaliersa sa 125:114. Unatoč skraćenom rosteru, Pistonsi su odigrali odličnu utakmicu i upisali pobjedu, a Cavsi su ušli u nove probleme te će bez Kevina Lovea biti na neko vrijeme. Love je igru napustio nakon samo pet minuta zbog loma ruke i očekuje ga duža pauza.

Utjecalo je to na Cavalierse koji su odigrali ispod očekivanja, LeBron James predvodio ih je s 21 poenom, šest skokova i sedam asistencija, Channing Frye dodao je 20 poena i šest skokova, a Isaiah Thomas 19 poena i pet asistencija.

Kod Pistonsa Stanley Johnson ubacio je 26 poena uz deset skokova, Reggie Bullock 22 poena, a Andre Drummond 21 poen uz 22 skoka.

Golden State Warriorsi teško su stradali na gostovanju kod Utaha koji im je nanio visok poraz 129:99. Jazzeri su upisali veliku pobjedu, a Steve Kerr bio je vrlo ljut.

"Dobro su nas isprašili, nismo bili srcem u utakmici, a kada tako uđete u susret, bez obzira koliko ste talentirani, izgubit ćete. Ovo je NBA. I moji igrači reći će vam koliko je ovo bio jadan nastup, odigrali smo odvratnu košarku", nije štedio Kerr.

Jazzere su predvodili Ricky Rubio s 23 poena i 11 asistencija te s po 20 poena Joe Ingles i Donovan Mitchell. Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 27 poena, a Kevin Durant 17.

NBA:
Houston Rockets - Orlando Magic 114:107
New York Knicks - Brooklyn Nets 111:95
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 109:104
Setroit Pistons - Cleveland Cavaliers 125:114
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 106:104
Utah Jazz - Golden State Warriors 129:99
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 96:104
Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 102:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!