Košarka

VIDEO: Bender odličan u porazu Sunsa, Lakersi srušili Thunder

Sportnet • nedjelja, 04.02.2018.
VIDEO: Bender odličan u porazu Sunsa, Lakersi srušili Thunder
Foto: EPA

Dragan Bender odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u NBA karijeri, no Sunsi ipak nisu uspjeli slaviti. Poraz je upisao i Thunder u gostima kod Lakersa...

PIŠE: Stipe Dedić

Dragan Bender odigrao je odličnu utakmicu u porazu svog Phoenixa 115:110 od Hornetsa. Još jednom je utakmicu započeo u početnoj petorci i u 27 odigranih minuta postigao 18 poena, uz sjajnih 7/9 iz igre, usput je sakupio i pet skokova.

Naš mladi košarkaš dobiva sve više prostora u momčadi Phoenixa i priliku koristi na najbolji mogući način. Njegovim Sunsima ne ide baš najbolje što se pobjeda tiče, no ova mlada momčad ionako ne igra s imperativom pobjede. Benderu i njegovim suigračima svaka utakmica predstavlja prigodu za napredovanje i pripremu za nadolazeće sezone u kojima bi mogli postati jedna od boljih momčadi lige.

Tri četvrtine utakmice djelovalo je kako bi Phoenix mogao do pobjede nad Hornetsima, no ključnom se za poraz Sunsa pokazala očajna igra klupe domaćina, odnosno fenomenalna igra igrača s klupe Charlottea. Za primjer, pričuvni centar Hornetsa Cody Zeller u samo 14 minuta na parketu imao je +/- valorizaciju od čak +22, a Hornetsi su u 23 minute, koliko je šuter Jeremy Lamb, također igrač s klupe, proveo na parketu postigli 25 poena više od domaćina.

Najefikasniji igrač utakmice Josh Jackson za Phoenix je ubacio 23 poena, dok je za goste 22 poena ubacio Nicholas Batum.

Zanimljivu utakmicu odigrali su i Oklahoma City Thunder i Los Angeles Lakersi. Slavili su na kraju gosti s 108:104. Bio je ovo treći međusobni ogled dvaju klubova ove sezone i prvo slavlje za Los Angeles nakon dvije visoke pobjede za Thunder.

Iako se nastup u doigravanju za Lakerse u ovom trenutku čini gotovo pa nemogućim Luke Walton i dalje tjera svoju mladu momčad da na parketu daje sve od sebe u svakoj utakmici. Centar Brook Lopez bio je najefikasniji u momčadi gostiju. Pogađao je u najvažnijim trenucima susreta, ukupno zabio 20 poena pogodivši četiri trice iz devet pokušaja. Čitava prva petorka momčadi iz los Angelesa završila je utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena, dok je Jordan Clarkson dodao 18 poena s klupe i tako dodatno pogurao svoju momčad ka neočekivanoj pobjedi kod pete momčadi zapadne konferencije.

Russell Westbrook bio je najefikasniji u momčadi Oklahoma City Thundera koja je neuspjehom u večerašnjoj utakmici nanizala četiri uzastopna poraza. Mogli bismo reći da je, unatoč porazu, za Westbrooka ovo bio tek jedan dan u uredu. Utakmicu je završio s 36 poena, devet asistencija i pet skokova, no usput sakupio i čak sedam izgubljenih lopti. Paul George dodao je 26 poena, a treći dio velike trojke Thundera, Carmelo Anthony zabio je tek 10 poena, uz mizernih 3/13 iz igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!