Ostali sportovi

U Čakovcu održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu, ozljeda zaustavila niz Đurkinjaka

Sportnet • ponedjeljak, 05.02.2018.
U Čakovcu održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu, ozljeda zaustavila niz Đurkinjaka

U Čakovcu se 3. i 4. veljače održalo seniorsko prvenstvo Hrvatske u badmintonu...

Ovogodišnje izdanje okupilo je oko 50 igrača i igračica koji su se natjecali u 5 disciplina: muškarci i žene pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi.

Svakako treba napomenuti da nakon što je 9 godina zaredom osvajao titulu prvaka Hrvatske, Zvonimir Đurkinjak ove je godine propustio turnir zbog ozljede.

Prvenstvo je bilo jako uzbudljivo sa mnoštvom neizvjesnih i napetih mečeva, ne samo u završnici turnira, već i od samog početka.

Kod muškaraca pojedinačno novi prvak Hrvatske postao Josip Uglešić: "Na ovogodišnje prvenstvo došao sam u dobroj formi, znao sam da imam dobre šanse za prvi naslov u svojoj karijeri, no isto tako da će biti velika bitka između klupskih kolega i mene. Zbog toga sam osjećao veliki pritisak no imao sam pouzdanja u svoju igru. U svaki meč od prvog kola sam ulazio maksimalno fokusiran što mislim da mi je pomoglo da stignem do naslova državnog prvaka. Na putu do finala sam bio uvjerljiv, te me tamo čekao Filip Špoljarec. Igrali smo puno puta međusobno i jako se dobro poznajemo pa su takvi mečevi uvijek neizvjesni. Na moju sreću uspio sam iskoristiti svoju priliku i pobijediti meč u tri seta. Nakon što sam više puta gubio u finalima prvenstva jako sam sretan što sam napokon postao prvakom države."

Kod žena titulu je obranila Maja Pavlinić koja je i najbolje rangirana igračica na svjetskoj ljestvici: "Zlato na prvenstvu osvojila sam bez izgubljenog seta. Igrala sam protiv: Ire Martinuš, Dore Drvodelic, Inge Sadaić te Katarine Galenić u finalu. Iako sam dosta umorna zbog igranja 3 konkurencije uspjela sam obraniti naslov i jako sam sretna."

U muškim parovima titulu su obranili Igor Čimbur i Zvonimir Hölbling: "Drago nam je da smo obranili prošlogodišnji naslov prvaka te osvojili svoje 6. Prvenstvo Hrvatske. Možemo reći da je ovaj put do naslova bio malo lakši nego prijašnjih godina, no ovaj puta smo najteži meč imali u polufinalu, protiv klupskih kolega Špoljarec/Uglešić. Jako smo zadovoljni našom igrom, u konačnici smo potvrdili poziciju favorita, što nam je i bio cilj. Također, čestitamo našim suparnicima na dobroj igri. "

Ženske parove, kao i prošle godine, osvojile su Matea Čiča i Staša Poznanović: "Ove godine smo se Matea i ja morale jako namučiti da obranimo naslov. Za svaki meč smo se morale jako potrudit i biti koncentrirane. Sve cure su igrale vrhunski i zato nam je ova pobjeda jedna od najdražih! "

Mješovite parove osvojili su Filip Špoljarec i Maja Pavlinić: "Obzirom da ne igramo mješovite parove na međunarodnim turnirima, nismo imali prevelika očekivanja za prvenstvo, ali smo isto tako znali da smo dovoljno dobri da svima možemo pružiti dobar otpor. Imali smo težak ždrijeb, ali uz dobru igru i sreću u nekim ključnim trenutcima uspjeli smo uzeti titulu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!