Tenis

Lacko lako preko Donskoja, Sousa spašavao set lopte protiv igrača s pozivnicom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.02.2018.
Lacko lako preko Donskoja, Sousa spašavao set lopte protiv igrača s pozivnicom
Foto: EPA

Odigrana su prva dva meča na ATP turniru u Sofiji u kojima nije bilo prevelikih iznenađenja. Lukaš Lacko u dva je seta svladao Evgenija Donskoja, kao i Joao Sousa domaćeg igrača Dimitrija Kuzmanova koji je propustio tri vezane set lopte u tie-breaku prvog seta...

Dvama mečevima prvog kola započeo je teniski turnir u bugarskoj Sofiji, a u prvoj dvoboju dana Lukaš Lacko slavio je protiv Evgenija Donskoja s dva puta po 6:4. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda slovačkog igrača.

Lacko je dominantno odigrao prvi set, izgubivši tek pet poena na vlastitom servisu. Iskoristio je svoju drugu break priliku u trećem gemu i mirno sačuvao servis do kraja.

Gotovo identična situacija bila je i u sljedećem setu, slovački tenisač nije dopustio nijednu priliku svom protivniku za oduzimanje servisa, napravio break u trećem gemu te nakon sat i 26 minuta provedenih na terenu stigao do pobjede.

U osmini finala igrat će protiv boljeg iz dvoboja između sunarodnjaka kvalifikanta Jozefa Kovalika i Moldavca Radua Albota.

Drugo kolo osigurao je i Joao Sousa koji je slavio protiv domaćeg igrača s pozivnicom Dimitra Kuzmanova, inače 340. igrača svijeta. Portugalcu je za drugo kolo trebalo nešto više od sat i pol provedenih na terenu.

Sousa je dobro krenuo u meč, u trećem gemu oduzeo servis protivniku i vrlo brzo se našao kod servisa za set. Međutim, propustio je dvije set lopte, Bugarin je vratio break i izborio 13. igru gdje je vodio sa 6:3, no Portugalac je uspio stići zaostatak i s pet uzastopnih poena dobiti set.

Ostatak meča bio je prilično jednosmjeran, Sousa je napravio dva breaka i sa 6:1 zaključio drugi set. U osmini finala igrat će protiv boljeg iz dvoboja Malek Jaziri - Maximilian Marterer.

ATP Sofija:
Lukaš Lacko - Evgenij Donskoj (8) 6:4, 6:4
Joao Sousa (7) - Dimitar Kuzmanov 7:6 (8), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!