Košarka

VIDEO: Bogdanović odigrao utakmicu sezone protiv bivše momčadi, sjajni Hezonja vodio Magic do pobjede

Dario Dodić • utorak, 06.02.2018.
VIDEO: Bogdanović odigrao utakmicu sezone protiv bivše momčadi, sjajni Hezonja vodio Magic do pobjede
Foto: EPA

Hrvatskim košarkašima u NBA-u veljača iznimno odgovara. Bojan Bogdanović bio je uvjerljivo najbolji igrač na parketu uz najbolji učinak sezone u dvoboju Pacersa i Wizardsa, dok je Mario Hezonja predvodio Orlando Magic do pobjede...

Dok Indiana Pacersi pate bez Victora Oladipa, Washington Wizardsi uživaju bez Johna Walla. Neće to priznati nitko od Wizardsa, naravno, ali otkako se Wall ozlijedio ubilježili su pet uzastopnih pobjeda i izgledaju stvarno dobro. Posljednju su upisali sinoć na gostovanju kod Indiana Pacersa, slavili su 111:102.

"Nisu Wizardsi dobili utakmicu, već smo je mi izgubili s previše izgubljenih lopti i davanjem laganih poena Wizardsima", prokomentirao je Bojan Bogdanović nakon svoje najbolje utakmice ove sezone. Babo je bio uvjerljivo prvo ime na parketu, ali nedostajala mu je prava pomoć suigrača da bi održao Pacerse na životu protiv svoje bivše momčadi.

37 minuta je proveo na parketu Bogdanović i za to vrijeme ostvario najbolji učinak ove sezone. Utakmicu je završio s 29 poena (6/7 za 1, 4/8 za 2, 5/7 za 3), četiri skoka, dvije asistencije, ukradenom loptom i blokadom. Tek su Joe Young (17 koševa) i Domantas Sabonis (15 koševa) bili nekakva podrška, ali nije to bilo dovoljno protiv Wizardsa.

Najbolji je kod gostiju bio Bradley Beal s 21 košem. Ostatak momčadi bio je vrlo izjednačen, čak su osmorica od desetorice koji su bili na parketu završila s dvoznamenkastim učinkom. Valja istaknuti Kelly Oubre Jr.-a s 15 koševa i sedam skokova.

Preporođeni Mario Hezonja još je jednu dobivenu priliku u dresu Orlando Magica iskoristio na najbolji mogući način. Zbog izostanka Aarona Gordona završio je u početnoj petorci i predvodio Magic do pobjede 111:109 na gostovanju kod Miami Heata.

Sjajno je ušao u dvoboj Hezonja, s 11 poena u prvoj četvrtini. Što zbog svojih rotacijskih ideja, što zbog možda želje za tankiranjem, trener Vogel ga je ohladio, ali je Mario već četiri i pol minute prije isteka treće četvrtine osigurao status najboljeg Orlandovog igrača na parketu.

Uz odličan ofenzivni nastup Hezonja je i obranu odigrao vrlo dobro, bila je ovo možda i njegova najbolja utakmica u NBA karijeri. Na parketu je proveo 32 minute i za to vrijeme upisao 20 poena (2/2 za 1, 3/5 za 2, 4/9 za 3), pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i blokadu. Po 16 su koševa dodali Jonathon Simmons i D.J. Augustin.

Samopouzdanje isijava iz svake Hezonjine izjave. Tako je na poluvremenu upitan od strane novinara kako se čini da je u dobrom ritmu i kako to da je dobro ušao u utakmicu Mario s osmijehom na licu odgovorio: "Uvijek sam u dobrom ritmu" i odjurio u svlačionicu. Poslije susreta rekao je: "Ne pridajem previše pozornosti svojoj igri jer poznajem svoju igru, znam što mogu, dok god pobjeđujemo sretan samo što pomažem svojim suigračima."

Najbolji u redovima Heata bio je Josh Richardson s 20 koševa, 19 poena i 14 skokova dodao je Hassan Whiteside, Bam Adebayo se zaustavio na 18 koševa i deset skokova.

NBA, rezultati:
Detroit - Portland 111:91
Indiana - Washington 102:111
Miami - Orlando 109:111
New Orleans - Utah 109:133
Denver - Charlotte 121:104
Sacramento - Chicago 104:98
L.A. Clippers - Dallas 104:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!