Košarka

Loša završnica presudila Torinu u direktnom dvoboju za prolaz protiv Zenita

Sportnet • srijeda, 07.02.2018.
Loša završnica presudila Torinu u direktnom dvoboju za prolaz protiv Zenita
Foto: Kristijan Komarica

Završetkom šestog kola zaključene su utakmice Top 16 faze Eurokupa. U četvrtfinalu će biti najviše ruskih klubova, Zenit i Uniks, dok Cedevita nije uspjela proći među osam najboljih...

AUTOR: Jan Šneler

Iznimno napeto bilo je u Torinu. Za prolazak u četvrtfinale Eurokupa, domaćinima je trebala pobjeda protiv Zenita od najmanje 11 razlike. Krenulo je odlično za Torino. Nakon polovice druge četvrtine, imali su dvoznamenkastu prednost koja je u dva navrata dosegla i +14.

Na poluvrijeme su otišli s vodstvom 47:36 i velikom prilikom da u nastavku utakmice potvrde odličnu igru i prolazak dalje. Međutim, očigledno da je neka druga ekipa izašla na parket jer je Torino postigao svega devet koševa u trećoj dionici igre. Zenit je napravio seriju 9:0 i potpuno preokrenuo rezultat. Na kraju su se domaći potpuno raspali i gosti su slavili s velikih 87:73.

Dobru utakmicu imali su prilike pratiti gledatelji u Vilniusu gdje su se susreli Lietuvos Rytas i Bayern. Iako je Bayern osigurao prvu poziciju, a Lietuvos ispao, igrači oba kluba priredili su zanimljivu završnicu. Iako je Lietuvos vodio veći dio prvog dijela, odlična igra Bayerna u drugoj četvrtini omogućila im je vodstvo na poluvremenu.

Održavali su gosti tu prednost međutim Litavci su se htjeli oprostiti od natjecanja pobjedom te su konstantno tražili povratak u meč. U više navrata dolazio je Lietuvos do minimalnog zaostatka od pola koša, no u tim trenucima gosti su pokazali usredotočenost i ozbiljnost te na kraju slavili s 87:85.

Posebno raspoložen kod Bayerna je bio Cunnigham s 23 poena, dok je za Lietuvos Kramer dodao 18 koševa i deset skokova.

Derbi skupine A između Gran Canarije i Darušafake bio je više stvar prestiža nego rezultatskog značaja. Obje ekipe su prošle dalje i prije posljednje utakmice, Darušafaka s prve, a Gran Canaria s druge pozicije. Iznimno motivirani i raspoloženi su bili domaći.

U drugoj četvrtini napravili su veliku razliku koju do kraja utakmice Darušafaka nije mogla stići. Iako konačnih 78:70 ne pokazuje kako je Gran Canaria bila dominantna, činjenica da su imali i velikih 56:36 sredinom treće četvrtine jasan je pokazatelj odnosa snaga u večerašnjem dvoboju. Za domaću momčad, Seeley je postigao 23 poena, dok je kod Darušafake Ulubay ubacio 16 koševa.

Istaknimo još za kraj kako se četvrtfinale Eurokupa igra na dvije dobivene utakmice, odnosno u krajnjem slučaju parovi četvrt-završnice mogu odigrati maksimalno tri susreta te koš razlika ne igra nikakvu ulogu. Prve utakmice na rasporedu su 28. veljače, druge 3. ožujka, a eventualne treće 8. ožujka.

Eurokup, 6. kolo:
Lietuvos Rytas - Bayern 85:87
Uniks Kazan - Limoges 88:78
Budućnost - Cedevita 84:52
Trento - Lokomotiv Kuban 71:74
Torino - Zenit 73:87
Gran Canaria - Darušafaka 78:70

Parovi četvrtfinala: Darušafaka - Budućnost
Bayern - Uniks Kazan
Lokomotiv Kuban - Gran Canaria
Reggio Emilia - Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!