Tenis

Tena Lukas propustila veliku priliku, Stollar preokretom donijela drugi bod i prvo mjesto Mađaricama

Branimir Korać • petak, 09.02.2018.
Tena Lukas propustila veliku priliku, Stollar preokretom donijela drugi bod i prvo mjesto Mađaricama

Mađarska će upisati pobjedu protiv Hrvatske u posljednjem susretu u skupini nakon što su Dalma Galfi i Fanny Stollar uzele pobjede u singlu. I Lea Bošković i Tena Lukas imaju za čim žaliti, pale su u završnici trećeg seta, a Mađarska je tako osigurala i prvo mjesto u skupini te prolaz u polufinale...

Hrvatska Fed Cup reprezentacija završit će nastup u skupini na drugom mjestu i neće igrati u polufinalu. Iako značajno oslabljena bez svih najboljih igračica, praktički do posljednjeg trenutka bila je u igri za prvo mjesto, ali dva nes(p)retna poraza u singlu protiv Mađarica u konačnici su presudili, poklopila se i pobjeda Slovenki protiv Šveđanki te bez obzira na ishod meča parova, Hrvatska neće vidjeti polufinale.

Nakon što je Lea Bošković bila na rubu iznenađenja protiv Dalme Galfi, na sličan način poražena je i Tena Lukas protiv Fanny Stollar. Mađarice su bile favoritkinje u oba ova meča u singlu, no hrvatske igračice imaju za čim žaliti jer su imale vodstvo i priliku za pobjedu.

Lukas je imala vrlo loš ulazak u meč protiv prvog mađarskog reketa u ovom Fed Cupu, Stollar je projurila kroz prvi set sa 6:1, ali hrvatska tenisačica imala je odgovor u drugom setu i vratila se u meč.

Kod 4:3 došla je do ključnog breaka u tom setu, bio je to maratonski gem u kojem je Lukas imala 15:40, ali na kraju je iskoristila tek petu priliku. Na servisu za set bila je dovoljno mirna i sa 6:3 izborila odlučujući set.

Tamo je Stollar povela s 2:1 da bi uslijedila velika serija Lukas od četiri uzastopna gema i s duplim breakom povela je 5:2. Činilo se da će uspjeti doći do iznenađenja i "otvoriti meč", ali u narednim gemovima imala je tek jednu meč loptu, kod 5:4, 40:30, loše je odservirala i nije ju iskoristila, a Stollar je zato iskoristila svoju prvu kod 6:5 te donijela pobjedu Mađarskoj.

Čak i s porazom od Mađarske, Hrvatska je imala neke šanse uz pobjedu para, ali moralo se poklopiti i da Šveđanke svladaju Sloveniju minimalno, to se nije dogodilo i Slovenija je s drugom pobjedom pružila konačan odgovor kako će izgledati ljestvica.

Slovenkama je to vrlo bitna pobjeda jer tako guraju Švedsku u borbu za opstanak, Mađarska ide u polufinale, a Hrvatska s drugog mjesta u razigravanje za plasman. U meču parova hrvatski je dvojac Jurak/Lukas predao protiv para Bondar/Jani pri zaostatku 2:3 u prvom setu.

Fed Cup, Euro-azijska zona, treće kolo skupine C:

Hrvatska - Mađarska 0:3

Lea Bošković - Dalma Galfi 2:6, 6:2, 5:7
Tena Lukas - Fanny Stollar 1:6, 6:3, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!