Tenis

Wawrinka preko Troickog do polufinala Sofije, Mektić u finalu parova

Petar Jenjić • petak, 09.02.2018.
Wawrinka preko Troickog do polufinala Sofije, Mektić u finalu parova
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na ATP turniru u Sofiji. Stan Wawrinka osigurao je polufinale turnira pobjedom nad Viktorom Troickim, dok je do prvog plasmana među četiri najbolja na jednom ATP turniru osigurao Marius Copil koji je bio bolji od Gillesa Müllera. U konkurenciji parova Nikola Mektić izborio je finale tunira s Austrijancem Alexanderom Peyom...

Marius Copil prvi puta u karijeri uspio se plasirati u polufinale jednog ATP turnira. Rumunjski tenisač svladao je trećeg nositelja, Luksemburžanina Gillesa Müllera, nakon sat i 22 minute igre. Slavio je s dva puta po 6:4, a u oba seta bio je dovoljan po jedan break u devetom gemu. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i druga pobjeda Rumunja.

Stan Wawrinka polako se vraća u formu nakon ozljede. Nakon problema u ranijim dvobojima, Švicarac je protiv Viktora Troickog, u devetom međusobnom susretu, uspio doći do devete pobjede. Slavio je u dva seta, a meč je trajao sat i 25 minuta.

Švicarac je glatko dobio prvi set, izgubivši tek jedan gem i ukupno pet poena na vlastitom servisu. Ipak, u drugom setu Troicki je zaigrao bolje, napravio break i imao servis za poravnanje. Nakon što nije uspio izboriti nijednu set loptu, dvoboj je otišao u tie-break gdje je srpski tenisač krenuo bolje, poveo je s 3:0. Međutim, do kraja nije dobio nijedan poen, Wawrinka je iskoristio prvu meč loptu i upisao pobjedu.

Nakon što je ranije tijekom turnira spasio jednu meč loptu, Slovak Jozef Kovalik igra jako dobro, a danas je nakon nešto manje od dva sata borbe, u prvom međusobnom susretu, bio bolji od Cipranina Marcosa Bagdathisa sa 7:6, 6:4.

Do drugog polufinala karijere stigao je i bosanskohercegovački tenisač Mirza Bašić koji je u tri seta (6:4, 4:6, 6:3) bio bolji od Nijemca Maximiliana Marterera za sat i 44 minute provedene na terenu. Bio je to njihov treći međusobni meč i druga pobjeda Bašića koji je tako osigurao renking karijere, barem 98. mjesto, no u polufinalu ga čeka veliki izazov, Stan Wawrinka.

Finale parova izborio je Nikola Mektić koji u Sofiji nastupa kao drugi nositelj s Alexanderom Peyom. Hrvatsko-austrijska kombinacija u polufinalu je bila bolja od američkog dvojca Nicholas Monroe/John-Patrick Smith sa 6:2, 6:4 nakon 57 minuta igre. U finalu će igrati protiv boljih iz dvoboja Robin Haase/Matwe Middelkoop - Scott Lipsky/Divij Sharan.

ATP Sofija, četvrtfinale:
Marius Copil - Gilles Müller 6:4, 6:4
Stan Wawrinka (1) - Viktor Troicki (6) 6:1, 7:6 (3)
Jozef Kovalik - Marcos Bagdhatis 7:6 (2), 6:4
Mirza Bašić - Maximilian Marterer 6:4, 4:6, 6:3

ATP Sofija, polufinale parova:
Nikola Mektić/Alexander Peya (2) - Nicholas Monroe/John-Patrick Smith (3) 6:2, 6:4

ATP Sofija, polufinale:
Jozef Kovalik - Marius Copil
Stan Wawrinka - Mirza Bašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!